[]

Engelli raporu ile araç alımında esrarengiz olay

Babam 25 senedir köyde annesine bakiyor ve son 7 senedir babaannem alzheimer.

Son 5 senedir de şehirde yaşıyorlar.

Babamin bir tane hatcback araci var. Koye gidip gelirken bagaj yetmiyor, babaannemi indirip bindirirken de zorlaniyoruz kilolu kendisi. Madem böyle bir hak var arac alimiyla ilgili diye basvuralim, otv indirimiyle arac alalim dedik. Eski araci da ben alırım diye düşündüm.

Neyse gittik babanneme rapor aldik %95 verdiler. Onunla da adliyeye basvurduk. Babam zaten vasi atanmış onda da sikinti yok. Hersey burdan itibaren başlıyor. Annemle babam ayrilar ve anne tarafindan uzak bir akrabanin adliyede calistigini ogrendik. Ben de kendisine ulastim dosyayı takip edebilir misin bayadir bekliyoruz diye. O da bakti dedi ki karakola yazi gitmis ordan tahkikat mı ne bekleniyormus.

İyi dedik bekledik, gelen giden yok. Teyzem emekli polis ona dedim ki karakolu arayip bir sorar misin. Onun da aile ici acayip vukuatlari oldu cok güvenemiyorum ama neyse.. Gerek yok öyle almayin diyen birisi 1-2 aydir. Bu arada kendileri didisinin didisi uzerinden denemisler alamamislar oradan bir kuyruk acilari var.

Tamam dedi ben arar bi sorarim. Aramis demis boyle boyle bir yazi bekliyoruz durumunu ogrenebilir miyim? Onlar da aramislar zar zor bulmuslar dosyayi. Tamam bunun icin bir arkadasi gonderiyorum inceleme yapsin. Ama demisler siz bu dosyanin bize geldiğini nereden biliyorsunuz? Demis bir akrabamiz var ondan öğrendik. Hmm demis gondermis bir polisi.

Ya arkadas polis babami aramis, demis xx kisi gercekten polis mi bizi aradi. Babam demis eski baldiz olur evet emekli. Peki demis adliyede kim var orda da bir tanıdık varmış. Onu da demis oglan bulmus ben bilmiyorum. Peki demis kapinin önünde aracin var neden basvurdun? Babam demis onu oglana vericem yeni ise girdi arabasi yok. Polis de niye cocuk kendi araba alamiyor mu demis. ULAN SANA NE. Neyse babam da fiyatlari biliyorsun yeni ise girdi nasil alsin falan. Zaten koye gidip geliyoruz esya tasiyoruz yetmiyor demis. Tamam demis gitmis polis.

Sonra teyzem aramis ne yaptiniz diyem güya kafalamis ordakileri. Onlar da hersey tamam xx hanim sorun yok biz raporu ilettik demisler.

Sonra rapora baktırdım adliyeden.

Polis yazmis ki bu sahsin zaten araci var. Hastane de eve yakin. Hasta da bakima muhtaç ama yürüyebiliyor demis. Bir araca gerek yok demis.

Tövbe estağfurullah ulan millet didisinin didisi ustunden aliyor.
Tam hasta olmayan hasta rolu yapiyor aliyor.
Uzerine birsuru arac olanlar başvuruyor, aliyor.

Bize adliyeden dediler ki polis boyle boyle yazmis alamazsiniz siz.

Ulan ayar oldum teyzem mi bisey dedi diye. Galericiler saskin. Daha once bu sekilde arac alanlar saskin. Ben anlamadim neden boyle oldu? Hakimin onune gidecek bakalim yakinda bu sekilde.

Adliyedeki kisiyle de teyzem konusmus. Bana onceden ben gerekirse hakimle de konuşurum durumu anlatirim diger araci oglu kullanacak veya kullaniyor diye demisti. Simdi diyemem, hakim polisin dedigine bakar diyor. Ulan önceden niye oyle demedin o zaman.

 
Sosyal ekonomik durum raporu denilen bir olay var ve bunu polis yapar. sizin olaya baktığımda polis işini yapmış. size sorduğu sorulara verilen cevap doğrultusunda raporu hazırlamış.


  • trajikomix  (13.03.21 23:24:00) 
Polis işini yapsın tabii ki fakat aldığı cevapları belirtmemiş.
Adliyedekiler dedi ki en azından oğlu kullanıyormuş veya yılın yarısını köyde geçirdikleri için yüksek bir araç ihtiyaçları var diye belirtseydi sorun yoktu.

Kaldı ki bir arkadaşım benim babam da aldı annesi üzerinden dedi. Babasının üstüne 1 adet İstanbul Etiler'de market, 4 adet de araç gözüküyormuş. Bizi hiç polis böyle arayıp sıkıştırmadı dedi. Onlara çıkmış. Acaba diyorum son kararı hakim vereceği için bir umut var mı?

Bizim memleketteki memurlar biraz gıcık ve artist. Önce hastaneye başvurduk %80 rapor verdiler. Sonra başka ilden başvurduk %95 verdiler. Ben böyle tutarsızlık görmedim.

Teyzemin aramasına ya gıcık oldular diyorum ben, ya da teyzem bir şey dedi. Yoksa bu kadar olumsuz şey yazıp da babamın dediği 1 tane yararımıza bir şeyi yazmamasını ben çok mantıklı bulmuyorum.

Diyoruz ki babamın üstünden aracı ben hiç sonuç beklemeden üzerime alayım, ev adresi olarak da köyü göstersinler. Bakalım o zaman ne diyecekler.
  • ananiyimioguz  (13.03.21 23:41:03) 
Bana da polis işini yapmış gibi geldi. Daha doğrusu kendi gördüğünü yazmış.

Burada sıkıntı sanırım sizin "darlamalarınız" olmuş olabilir. Düşünsene memursun benzer 100 tane evrak var. 99 tanesi sırayla yapılıyor ama bi tanesi sürekli "bizim iş oldu mu" vs gibi sebeplerle soruluyor. Emekli polisi soruyor, adliyede çalışan başka biri soruyor filan. Tabi polisin kafası attı al sana hızlı iş al sana olumsuz rapor dedi.

Tabi bu varsayım, böyle konularda araya sağlam adam sokmak lazım yoksa ters tepme ihtimali yüksek olabilir.

Tavsiyem ise, araya teyze hala vs sokmadan bizzat başvuran şahsın kendisinin olayı KISA VE NET şekilde anlatan düzgün bir dilekçe yazıp karardan önce dosyaya göndermesi.
  • infernalcadre  (14.03.21 00:06:13) 
Onu da düşündük, fakat odadaki müdür bu dosyaya daha ekleme çıkarma olmaz cevap bekliycez dedi. Bizim akraba güya müdürle de konuşmuş. Dosya bizim dosya nasıl ekleme çıkarma olmaz? Ben hala teyzemin hem adliyedeki akrabaya hem de polise red çıksın diye baskı yaptığını düşünüyorum çünkü dediğim gibi daha önce aile içinde arkadan iş çevirmeleri ve bir şeylere mani olduğu olmuştu.

Hakime iletir misiniz babamı da çağırsın dosyaya bakılırken diyorum, yok olmaz.
Dosyaya dilekçe ekleyelim diyorum, yok olmaz.
Verirken hakime sözlü olarak bahsedemez misiniz yazılmayanları diyorum, yok o da olmaz.

Yahu dedim başta yardımcı olurum diyen adama ne oldu? Kimin tarafındalar anlamadım.

Darlamalar antipatik de gelmiş olabilir bu arada günah da almayayım da..
  • ananiyimioguz  (14.03.21 00:32:24 ~ 00:35:52) 
peki diğer araç kaç yaşında?


  • false pretension  (14.03.21 00:35:11) 
2011 model. Babamın üstüne sadece o araba var. Ev falan hiç bişey yok.


  • ananiyimioguz  (14.03.21 00:36:27) 
bir araç varken ikincisine izin vermek istememiş olabilirler. baban aracı formalite icabı senin üzerine yapsaydı belki bu kadar zorlamazlardı. bu arada hak veriyorum millet 5 senede bir aracını yeniliyor, size bu kadar zorluk çıkartması da ilginç. sanırım küçük bir yerde oturduğunuz için oluyor bunlar...


  • false pretension  (14.03.21 00:40:53) 
Muhtemelen siz aratip sordurdugunuz için biraz negatif bir dönüş almışsınız. Belki siz üst üste sordurunca konuyla ilgilenen memur a üstlerinden bir uyarı geldi neden tamamlanmadı gibi?

Babanizi arayıp tanıdıkları sormaları bunu gösteriyor.
  • nucleon  (14.03.21 10:05:52) 
Sizin verdiğiniz cevaplar bi kere çok saçma olmuş. Polis sizden gelen cevaplara göre haklı. Polisin bunları sorgulamasına ulan sana ne diye tepki veremezsiniz. Baban ya arabayı senin üstüne yapacaktı. Ya da arabayı oğluma vericem yeni işe başladı demektense, bu aracı oğlum kullanıyor, köy şartları için uygun değil, hastamızın inip binmesi çok zor vs. Gibi daha mantıklı cevaplar vermeliydi. Adamları darlamanız da ekstra itici gelmiş olabilir polise.


  • mg3929  (14.03.21 10:31:41) 
Polisin sordugu sorular mantıklı. Fakat aracı oğluma vericem dediginde "niye oğlun kendi araç alamıyor mu?" sorusunun ben hala haddine olduğunu düşünmüyorum.

Bir de benim kıllandığım olay, teyzem adliyedeki akrabayla konuştuktan sonra, mudurle de konuşurum hakimle de konusurum diyen adamin bir anda bisey yapamayız bekliycez demesi de üstüne gelince.. tesadüf olmadığını düşünmeye başladım.

Çünkü bu akraba müdürle de konusmus. Sonrasina babam gitmis aciklayici bir dilekce ekleyeyim, polis dediklerimi yazmamis falan demis mudure. Yok demis olmaz artik neyse o.

Avukatla görüştüm, ne demek almiyor kendi dosyaniza? Ekleyebilirsiniz dilekcenizi dedi.

Bi bokluk var ya anlayamadık.
  • ananiyimioguz  (14.03.21 13:34:46 ~ 13:35:55) 
Öyle bişey yok istediğin zaman istediğin aşamada istediğin dosyaya dilekçe gönderebilirsin.

Hiç müdürle filan uğraşma, ön bürodan ver dilekçeni seve seve dosyaya kaydedecekler, e imza varsa uyap vatandaşta da internet üzerinden gönderebilirsin. Yahu hiç olmadı yaz dilekçe ve kimlik fotokopisi ile pttden iadeli taahütlü gönder MAHKEME VE DOSYA NUMARASINI DOĞRU YAZARAK yine girer dosyaya. Müdür uğraşmak istememiş işte.

Tabi hakim dilekçeyi değerlendirir mi kabul eder mi bilemem ama o dosyaya karar verildikten sonra bile evrak eklenir.
  • infernalcadre  (14.03.21 14:34:12) 
Peki dilekcenin geldigini müdür görür de hakim önüne gitmeden kenara ayirma gibi birsey yapabilir mi? Cunku ben cidden akrabaya ve mudure "tamam ugrasmayin cikmasin" dendigini dusunuyorum :/


  • ananiyimioguz  (14.03.21 15:07:37) 
Önbüro vasıtasıyla verdiğinde, Önbüro o dilekçeyi tarayacak, hem uyap üzerinden hem de fiziki olarak gönderecek. Üstelik önbüro dilekçeni aldığına dair sana belge verecek. İmkansız yani.


  • infernalcadre  (14.03.21 19:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.