[]

apple watch'un ne gibi bir faydası var?

aslında çok araştırdım ama tam olarak anlayamadım. hayatı kolaylaştıran bir özelliği var mı? egzersiz süresi ölçüyor, tamam. başka? hiçbir esprisi yokmuş gibi geliyor bana ama bir yandan bakıyorum çoğu kişi akıllı saat kullanıyor.




 
Telefonla konuşma özelliği, bildirimleri takip etme özelliği


  • esinikaybetmiscorap.  (13.03.21 22:42:02) 
fayda kişiyen kişiye değişen bir şeydir, siz arayıp bulamadıysanız size ve sizce faydası yoktur. size faydalarının anlatılması zor da olabilir ve size uygun olmayabilir, bu da normaldir. ben soruyu anlayamadığım için buradan girdim konuya, zira araştırdım demişsiniz, gördüklerinizdir işte faydaları?

en basitinden arama ve mesajları kolda telefona bakmadan görebilme diyeyim, bazı insanlar için oldukça önemli olabiliyor ve bundan çok faydalanabiliyorlar mesela. düzenli spor yapan ya da günlük faaliyet takibi yapmak isteyenler çok faydalanabiliyorlar, pozitif etki görebiliyorlar, spora karşı bağlılıklarını artırabiliyorlar. hareket etme düzenlerini anlayabiliyorlar. kan basıncıdır vesairedir sağlıkla ilgili şeylerin kontrolü açısından sürekli kolda ölçüm yapmasından faydalananlar var mesela. diyeceksiniz ki herkes mi bunlar için kullanıyor, hayır tabii ki mesela prestij düşüncesiyle de kullanan var, ki orada da bir faydadan bahsedilebilir, sonuçta kendine bir fayda sağlıyor mu sağlıyor.

yani bir dünya faydası olduğu açık net belli olan bir sürü alet var, akıllı saatler de onlardan biri. apple watch da bir akıllı saat olarak bu kategorinin bir sürü faydasını sunuyor. "bunun ne gibi bir faydası var" sorusunu sormak neredeyse "akıllı telefonların ne gibi bir faydası var" diye sormak gibi. okuyup gördükleriniz fayda olarak sizi ikna etmemiş olabilir ama o gördüklerinizin hepsi bazı insanlar için faydadır. sizin için fayda olmayabilir, başta da yazdığım gibi bu da oldukça normaldir. bu açıdan düşünerek sormak istediğini şeyi ve sorunuzun amacını bir daha gözden geçirebilirsiniz belki. yoksa buraya size internette araştırıp gördüğünüz faydalardan fazlası yazılmayacaktır diye düşünüyorum sonuçta.

ek: bu arada "egzersiz süresi ölçüyor" demişsiniz ama sadece egzersiz süresi de ölçmüyor aslında bu aletler. yaptığınız egzersize bağlı olarak, hız, tempo, tırmanılan yükseklik, katedilen mesafe, kalp atışı, ortalama kalori yakımı gibi birçok veriyi ölçüyor ve saklıyor. herhangi bir tür sporu doğru kalp ritm iniş çıkışlarını kontrol ederek falan yapmak istiyorsanız ve gelişim takip etmek istiyorsanız epeyce faydası var akıllı saatlerin.

sorunuzu da sonradan gördüm bu arada, bence evet spor yaparken faydası var, en son yukarıya yazdığım ölçümleri yaptığından ötürü. mesela kardiyo çalıştırırken trainerlar saatten nabız falan baktırıyorlar en basitinden örnek vermem gerekirse. ona göre hareket sırası düzenliyorlar.
  • nimberjack  (13.03.21 22:45:35 ~ 22:54:35) 
sorumu şu şekilde düzelteyim o halde; spor yaparken, sağlıklı beslenmeye çalışırken bir faydası var mı?


  • deartheodosia  (13.03.21 22:52:05) 
var heart rate ini takip ederek özellikle cardio çalıimasında doğru aralıkta tutarsan bunu yağ yakımını maximize edersin


  • rentts  (13.03.21 22:53:57) 
  • melancholia  (13.03.21 22:54:28) 
Apple değil ama Samsung Galaxy kullandım. Spor yaparken kalp ritmi ölçme fonksiyonu haricinde bildirim vb hiçbir özelliği çok gerekli gelmedi bana açıkçası. Olmasa da olur bi ürün ama pazarlıyorlar bi şekilde işte.


  • msb  (13.03.21 23:21:18) 
Turkiye'de park, yesil alan az oldugundan, spor yapma kulturumuz olmadigindan tam algilayamiyoruz, beden egitimi dersinde bile spora yonlendirilmek yerine asker gibi sag sol diye yurutulen bir nesiliz ama gelismis ulkelerde adamlar, kadinlar dehset spor yapiyor, kopek gezdiriyor, parkinda bahcesinde kosu, yuruyus yapiyorlar surekli. Zamanin ruhu biraz. Gelismis ulkelerde hype olan bazi kavramlar var son 20 yilda. Nedir? Cevre bilinci, hayvanseverlik, saglikli yasam, son teknoloji takibi, ozgurlukculuk, irk ayrimciliga karsi olma vs. Saglikli yasam cok buyuk trend cidden, smoothie, kale male, diyetisyeni ayri vegancisi, yogacisi ayri baska bir dunya yasanmaya baslandi. Apple watch iste bu saglikli yasam hype'nin ekmegini yiyor bir anlamda


  • neverletyougodown  (13.03.21 23:22:40 ~ 23:29:55) 
Geçen hafta doğubank'ta bir dükkandaydım. inanmazdım ama adamın biri sadece kalp ritmi olan özelliği için kızına alacaktı. bir de şunu bırakayım.

support.apple.com

apple her versiyonda özellikle sağlık konusunda ciddi geribildirim topluyor. hatta bir tane sağlık kuruluşu ile işbirliği yapmıştı. yani ilerde ciddi ciddi saglık ekipmanı ürününe dönüşürse şaşırmayın.
  • evimin paspasi  (13.03.21 23:22:49) 
(bkz: apple watch/@roket adam)
spor ve hareket takibi özellikleri dışında fasa fiso bir cihaz. 3 senedir falan 7 24 kullanıyorum, spor yapmıyorsan boşuna almana gerek yok. alanların çoğu şekil olsun diye alıyor. kan basıncı falan da ölçmüyor, kullanmayan insanlardan yorum alma derim.

  • roket adam  (13.03.21 23:42:44 ~ 14.03.21 00:13:53) 
Düşüp bayılıyorsun, 'Düştü bayıldı' diye eşine dostuna mesaj yollayan bir cihazdan bahsediyoruz.
EKG ni çekip doktoruna gönderebiliyorsun.
Her sabah 7 de alarm çalar, kalkarım. Bazen 6.30 çişe gidip tekrar yatıyorum. Bir sabah çişten sonra salona geçtim. Saat titredi. Baktım. 'Kalktın galiba. Uyanma alarmını iptal edeyim mi?' yazıyor.
Her gün yürürüm. Mesafe, hız, kalp atım hızı, kalori gibi değerleri kaydeder. Bazen yürüyüşe başlarken saatten uygulamayı başlatmayı unutuyorum. 700-800 metre civarı titreşiyor. Bakıyorum. Yürüyüşe çıkmış gibisin. Kaydedeyim mi diyor. Kaydet diyorum. Zaten en baştan kaydetmeye başlamış da nezaketen sormuş.
Gece titreşiyor. Bakıyorum. Yatmana az kaldı. Şarjım az. İstersen şarja bağla bi. diyor.
Şimdi fırına donmuş simit koydum. Siri 7 dakika sonraya alarm kur dedim. Simit hazır olunca haber verecek.
Öyle bir cihaz.
Mesaj yazıyorsun, mesaj okuyorsun falan. Onlar var zaten.
Telefon salonda, tuvalettesin. Telefon çaldı. Kim arıyor bak. Saatten konuş. Telefona gerek yok.
  • Mirket  (13.03.21 23:51:01 ~ 23:53:42) 
cevapları okurken bile özel hissettim, rahvan usülde koşa koşa almaya gidicem, bil bakalım ne yok


  • esref  (14.03.21 00:04:00) 
Ayni ozellikte herhangi bir akilli fitness saatten en buyuk farki diger apple urunleri ile tam uyumlu olmasi.
Fitbit mesela uyumlu degil. (Sadece kendi appi uzerinden kullaniliyor)

Mesela bende miband benzeri bisey var, 10da 1i fiyatina. Nabiz, mesafe, hiz ve yukseklik icin almistim (uyku olcumu icin de). Notification, mesaj vs gosteriyor ama acmadim bile bu ozellikleri. Arada ne yazik ki kafayi yiyip kaydetmiyor egzersizlerimi. Apple watchta muhtemelen boyle bi sorun olmuyordur.

Ne icin almak istediginize karar verip ona gore uygun fiyatli bir sey de alabilirsiniz.
  • kuehles blondes  (14.03.21 00:52:37) 
Apple fanboy olarak cevap vereyim. Bence gereksiz bir cihaz.

Yukarıda belirtilen özelliklerin çoğunu saat olmadan da yapabiliyorsunuz. Yani "hey Siri 7 dakika sayaç başlat" saat olmadan da direkt telefon ile yapılabilecek bir şey. Apple Watch'a özgü bir şey değil.

Apple Watch özetle hayatı kolaylaştıran ama olmasa da olur bir cihaz. Kalp ritmi tutma, adım sayma, egzersiz ölçümü, uyku takibi gibi şeyler 200 liralık mi band bileklikte bile var. Bildirimleri bile görüyorsun mi band'da. Sadece cevap yazamıyorsun.
  • himmet dayi  (14.03.21 08:30:56) 
Benim icin duzenli egzersiz yapmaya tesvik ettigi icin cok faydali cihaz. Sirf onun icin deger. Az adaha alacaktim ocak ayinda, zira fitbitlerden memnun kalmadim. lakin iphone gerektirdigini ogrendim, yikildim kelimeler param parca. Yakin arkadasimin var, bence cok kalite cihaz. Ki iphone'um olmamamsindan da anlayacaksin ki normalde apple sevmem, on ragmen...


  • hot potato  (14.03.21 08:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.