[]

güneş kremi

50 veya 30 spf sürünce güneşten faydalanamıyor muyuz? Sürüp d vitaminsiz kalmakla sürmeyip kararmak arasında kaldım.

Güneş yakmaya başladı ne yapıyorsunuz siz?


 
@kiz ben güneş kremi sürmediği için kanser olan duymadım ama vitamin eksikliği günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Krem sürmeyince cildin yıpranması da var tabi, aslında hep sürmek mi lazım bilmiyorum ki.


  • Tochinoshin  (13.03.21 22:19:54) 
dünyanın çoğunda eksiklik var. belirli saatler harici alınamıyor güneşten diye biliyorum. alınabilse bile zararlı ışınlar da geliyor. avuç içi gibi bir kaç bölgeden alınması öneriliyordu da bulamadım şimdi. kışları zaten türkiyeye gelmiyormuş d vitamini üreten ışınlar
aa.usno.navy.mil

d vitamini eksikliği sonucu kemik kırılması gibi şeyler de hiç duymadım. bazen abartılıyor diye düşünüyorum. benim 3-4tü bir ara o testlere göre yıllarca. ya testler yanlış gösteriyor ya da etkisi yok eksikliğin
  • ShadowOfMoon  (13.03.21 22:24:04 ~ 22:27:34) 
Ne biliyim zaten gunluk hayatta gunesten aldigimiz D vitamini yeterli mi ki? Sahsen benim hep dusuk cikiyor takviye kullaniyorum. O yuzden hic usunmemistim krem surerek vitamin alimini engeller miyim diye.

Yaz mevsimini beklemeden gunes yakmaya basladigi aylarda gunes kremi suruyorum yuzume, cocukkenden beri aliskanlik, annem hep surerdi yuzume.

Cilt kanseri riskini daha korkutucu bulmak+1
  • invictae  (13.03.21 22:25:29) 
Güneş kremi D vitamini alımını engelliyor, kesin bilgi. Pazarlama projesi olarak güneş kremleri günlük hayatın parçası haline geldiği için D vitamini eksikliği de aynı oranda artıyor. Kozmetik ve ilaç firmaları açısından kârlı olsa da bedava güneşten alınacak vitamin için böbrekler feda ediliyor.

Bir kaç yıl önce D vitamini ampülü alırken eczacı uyarmıştı, böbrekler biter diye, o zaman çok üzerinde durmamıştım, doktorlar veriyor diye ama artık sanırım ampül yok, daha düşük dozlarda damlası veriliyor.
  • epitaf  (13.03.21 22:46:03) 
Güneş kremi sürünce tabii ki faydalanamıyoruz güneşten. ben de çok düşündüm hem cildimi koruyayım hem vitaminimi alayım nasıl olacak vs diye. d vitamin eksikliğinde eklem ağrıları vs olabiliyor. Bu sene öğle vakitleri özellikle güneşlenmeyi düşünüyorum ve çözümü güneşlendikten 15 dakika sonra krem sürmekte buldum. sırt, bilek içleri gibi ince derili yerlerden daha iyi alınıyormuş.güneşlendikten sonra da vitaminin emilmesi için 24 saat sıcak suyla yıkanmamak gerekiyormuş.

düz dışarı çıkarken yüzden alınan vitaminin pek etkisi olacağını sanmıyorum, o yüzden yüze sürülebilir. sadece yüzüne sürekli krem süren insanların yüzü de vücudundan daha beyaz oluyor. ünlülerden falan gözlemlediğim bu.
  • olutaklidi  (13.03.21 22:49:55) 
bir yazıda 50'nin balon olduğu ve standart olarak 30 makul oldugu yazıyordu ama işin ehlileri daha iyi cevaplayabilir sanırsam.


  • evimin paspasi  (13.03.21 23:36:50) 
gereksiz hassas ve gereksiz beyaz bir tenim var. son iki günü yazlıkta geçirdik. kış diye aklıma bile gelmedi güneş kremi sürmek. yüzüm sürekli canımı yakacak derecede yanık ve kıpkırmızıyım şu an.

güneş kremimin üzerinde şirinler resmi var. derecesini siz hesaplayın. sürmeden bakkala gitmem. ihtiyacınız olan d vitaminini almanıza doğru saatlerde 20 dakika yetiyor. ki direkt güneşe maruz kalmadan, odaya giren güneşten bile alıyorsunuz vitamini.
  • brakgn  (14.03.21 04:36:53) 
yaz kis spf 50 kullaniyorum, ustune d vitamini hapi iciyorum +1.


  • hot potato  (14.03.21 05:29:49) 
Bugüne kadar denize gitmem hariç asla güneş kremi kullanmadım. Güneş kremi kullanırsan güneşten faydalanamazsın.


  • sta  (14.03.21 09:29:04) 
Güneşten faydalanma süresi düşünülen kadar uzun ve "yakıcı" bir süreç değil. Ayrıca vücudun ufak bir kısmının güneş ışığı alması (örneğin eller) yetiyor. Buradaki esas sorun güneş kremi kullanımının bilinçsiz yapılması. Güneş kremi kullanmadığınız zaman doğal olarak ihtiyacınızdan çok fazla güneş ışığını alıp d vitamini sorunu yaşamıyorsunuz. Ancak güneş kremi kullanacaksanız da bunun artık "otomatik" gerçekleşmeyeceğini anlayıp önlemler almanız gerekiyor.

Örneğin yüzünüzü hep korusanız bile haftada birkaç kez değişimli olarak ellerinizi, kollarınızı, ayak bileklerinizi, baldırlarınızı vs. kremsiz bırakıp dışarı çıkmanız yeterli. Buna rağmen doğrudan güneş ışığı almanız da şart değil, gölgelik ama aydınlık etrafı kapatılmamış, açık alanlarda bulunmanız da sorunu hallediyor.
  • mentuhotep  (14.03.21 10:52:50 ~ 10:55:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.