[]

Süresi nedeniyle film izleyememek

Merhaba. Eskiden oturup pespese filmler izlerdim. Simdi bir film açınca daha bir saat olmadan sıkılıyor, değiştiriyorum. Ki bu dediklerim seçilmiş nitelikli filmler.. Bir film 2,5-3 saatse başlamıyorum bile. Nedir bu, filmlere artık çok kolay ulaştığımizdan mi, zamansizliktan mi, dizilere alışmaktan mi? Sizlere de oluyor mu bu?




 
Ssosyal medya bağımlılığı olabilir mi? Film izlerken bir yandan da telefondan internete baktığınız için dikkatiniz dağılıyor filme giremiyorsunuzdur.

Ya da film izlerken aklınız sürekli sosyal medyadadır, kapatıp sosyal medyaya girmek istiyordur bilinç altı.

Filmi kapatınca ne yapıyorsunuz mesela?
  • John Bloor  (13.03.21 10:09:34) 
Kisa icerik tuketmeye cok alistik. 1 dklik video bile uzun geliyor bazen.

Netflix bile hizli oynatma tusu ekledi yogun talebe dayanamayip, ki bir eseri yarim izlemek neyse de hizli izlemek cok daha sacma?
  • brkylmz  (13.03.21 10:11:03) 
b6 vitamini al, tekrar dene.


  • joepiscopo  (13.03.21 10:30:17) 
bence en buyuk sebebi: endless scroll teknolojisi.

twitter'in baslattigi bu sonsuza kadar kaydirma ozelliginin beyinde yarattigi hasar(tatminsizlik, gecistirme) cok buyuk bence.
  • buenosdias  (13.03.21 10:34:58) 
Süresinden bağımsız olarak film izleyesim gelmiyor, konsantrasyon sorunu sebebiyle. Filmleri sinemada izlemeyi özlüyorum. Bir yandan hayat akarken film izlemek cazip gelmiyor, telefona bakmadan, biri seslenmeden, sadece film izleme amaçlı karanlık bir salonda üst üste yine film izleyebilirim. Bir de kendi adıma çok fazla içerik tükettiğim için artık bir şeyler izleyesim gelmiyor, sanırım ekran yorgunluğu oluştu, göreceli olarak daha yeni bir mecra olduğu için dinlemek izlemekten daha cazip geliyor şu ara bana.

Söylediklerinizin de muhakkak etkisi vardır.
  •   (13.03.21 10:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.