[]

Kuzu incik 101

Selam,

Tandir kivaminda bir sey yapmak istiyorum evde. Kuzu incik geldi aklima, pek cok yerde duduklu denmis ama evde duduklu yok. Nasil yapmak en iyisidir? Incik yerine baska ne onerirsiniz? 1 kisilik ve tek ogunluk yapacagim.

Takip ettigim kanallardan biri soyle yapmisti:
youtu.be

Ekside de biri soyle bir tarif vermis, hangisi daha iyi sizce?

önce birkaç kuzu inciğimizi alalım, zeytinyağına bulayıp, karabiber, tuz ve kırmızı biber ile baharatlayıp, kıpkızgın tavamızda 4-5 dk kadar her bir tarafını mühürleyelim ( çok kızgın tava olacak ki, suyunu salmasın incikler ve lezzeti hapsolsun )

ohh mühürledik mi, yumuşak kısımlara birkaç kesi atıp, her bir inciğe ( o kokuyu alsın diye) ikişer diş sarımsak koyalım ( o kesilerden ikisine) abartmayın sarımsağı, bu kez komple sarımsak kokar.

şimdi de her bir inciği 2 kat yağlı fırın kağıdına koyup saralım. 200 derece fırında hemen hemen 4 saat pişirelim. sonuç mu? tam ağzınıza layık kuzu incik. açalım sardığımız kağıtları ve kekik ekleyip servis edelim. afiyet bal şeker olsun :)

 
O takip ettiğin kanalı ben de seviyorum

Konuya gelirsek, siniri çok olan veya kemikli olan etler için ekşideki tarif gibi fırınlamak en mantıklısı. Ben de hep öyle yaparım çünkü kemikteki veya sinirdeki kolajen yapılar çok yüksek sıcaklıklarda yumuşuyor. Bu yaklaşık 90-95 derece gibi. Fırını 180-200 dereceye getirip 3-4 saat bıraktıktan sonra etin her tarafı iyice yumuşamış oluyor. Normal antrikot veya bonfile tarzı etlerde bu duruma çok gerek kalmıyor. Dolayısıyla önden ızgara yap, mühürle. Eti de fırın kağıdına sar ve içine sarımsak, karabiber, bol tuz koy. 3-4 saat fırınla, kemikten düşecek seviyede olur etler. Tercihen içine kekik, biberiye, defne yaprağı ve soğan da koyabilirsin. ilk anlattığım şekilde az malzemeli yapıyorum ben öyle daha güzel oluyo. İlaveten eğer malzeme bolsa kağıdın içinde su ve yağ birikir bir miktar. Yuvarlak bi borcama 1 su bardağı pirinç koyup 2-2.5 su bardağı arası su koyarsın. O yağı da pirince ilave edip üstüne incikleri dizersin mis gibi olur fırın pilavın. Not: Pilavı üstünü kapatmadan pişirmelisin.

Edit: ilk kat yağlı kağıda sarıp üstüne 3 kat aliminyum folyo sarmak daha faydalı olacaktır. Burada da amaç su uçmasın ve et kurumasın yumuşak kalsın. Öyle tandır gibi olur. 2 kat fırın kağıdı iş görmez pek
  • onkiloversemtamamım  (12.03.21 16:03:09 ~ 16:04:24) 
Videoyu izlemedim ama ekşi’deki tarif doğru. Fırın kağıdı yerine fırın poşetinde yapıyorum. 200 derece 4 saatte benim fırınımda kül olur ama o nasıl fırınmış öyle. Ben 180 derecede 3 saat pişirmiştim. Kendim yemedim ama yiyenler bayıldı. 3 saatin sonunda kemiği tuttuğumda et üzerinden düşüyordu.


  • irene  (12.03.21 16:05:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.