[]

Anneye nasıl davranılacağını bilememek?

Annem çocukluk öyküsünde travması olan bir insan ve hayatında kalan insanlara aşırı değer vererek kendini bulmuş biri. Ancak bu ilgisi insanı bunaltıyor. Sürekli o ne bu ne şu ne? her şeye müdahale etme, hatasını kabul etmeme, temizlik takıntsından dolayı bozulan sağlığı bir çok sıkıntıları mevcut.

klorak(çamaşır suyu) bağımlılığı var. sürekli klorak kullanımından dolayı boğazında gıcık var ama bıraksak içicek.
Asıl soru şu yaşı gereği terslememeye çalıştığım annem, sürekli olarak bir beklenti içinde olduğunu hissettiriyor. artık evliyim ve bir çocuğum var ve daha az düşünmek istiyorum. daha yumuşak bir geçişle daha yumuşak kelimelerle üzmeden biraz bana olan ilgisinin azalmasını istiyorum.

kendimde ruh sağlığı çalışanıyım ama kendi söküğümü dikemiyorum.

 
Ben olsam mantık çerçevesi içerisinde durumu anlatırdım. Karşıma alıp "Bak artık x yaşıma geldim, sana olan bağlılığımı ve sevgimi biliyorsun ama ben artık senin minik çocuğun değilim. Her birey gibi ben de büyüdüm. Artık sorumluluğumun büyük kısmı kendi evimle alakalı" derdim. Tabi herkesin anne-evlat ilişkisi farklı.


  • onkiloversemtamamım  (12.03.21 16:09:00) 
İlgisini yönlendireceği başka bir şey bulsanız? Atıyorum bakımını yapacağı bir hayvan olabilir, koruyucu ailelik yapabilir vs. Bunlar hem yine ilgi isteyen şeyler hem de tam sahiplik hissetmez kendi çocuğundaki gibi. Sizdeki ilgisi bi miktar azalır belki


  • eatpraylaw  (12.03.21 17:44:32) 
aile gecmisinizi daha iyi biliyorsunuzdur. elektra kompleksi yasanmis olabilir mi zamaninda ?


  • evimin paspasi  (12.03.21 17:57:57) 
ruh sağlığı çalışanı bunu bize soruyorsa biz ölelim artık :)
kendi annemde kalbini kırmadan / sesini yükseltmeden geri adım attırmak mümkün olmuyor.

  • aslindasorunumpsikolojik  (13.03.21 00:31:02) 
Aradığınız cevap Harriet Lerner'ın sınır çizmek üzerine yazdığı Öfke Dansı'nda mevcut, adına ve kapağına aldırmadan okumanız sizin için faydalı olacaktır kanaatindeyim.


  • kedimedi  (13.03.21 00:40:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.