[]

Finansal özgürlük hk.

Merhaba,
Akıllı yatırımlar sayesinde genç yaşta finansal özgürlüğe kavuşup kurumsal hayattan istifa eden ve genç emekli olan arkadaşlar var mı aramızda? Varsa nasıl oldu, hikayenizi dinlemek isterim.
Teşekkürler.


 
www.reddit.com
www.reddit.com

Bu ikisinde bolca var. takip ettigim kadariyla bir cogu 0'dan baslamiyor.
  • fakyoras  (11.03.21 19:09:14) 
0 dan başlayıp yapmak mümkün değil demeye geldim, mümkün diyenler olacaktır ama inanma mümkün değil ( Haksız kazanç durumları hariç )


  • paramolacak  (11.03.21 19:15:32) 
Merhaba,
Ben yaklaşık 5-6 yıldır bu olayla ilgileniyorum. Son bir iki senedir artık aylık gelirler gelmeye başladı ve artırmaya çalışıyorum. Tabi u ara artıramıyorum. Gelen para direk krediye gidiyor ama en azından bana dokunmuyor. Bende bir kaç şey yazayım. Belki işinize yarar.
Ben üni son sınıfta başladım. Hatta kyk kredisi ile başlamıştım. :)
Hocam herşeyden öte ne yapıyorsanız sepet yapmaya çalışın bence. Benim mottom ben kaybetmeyeyim de ne kadar kazanırsam kazanıyım mantığı. O yüzden bazen çok bazen az kazanıyorum.
Onun dışında ilk başlarda hisselerimi seçerken temettü versin koşulum vardı son iki senedir o huyumdan vazgeçtim mesela.
Kripto para dünyasına girdim geçen yıl.
Tefaş fonları öneririm.
Eurbond yine aynı şekilde bir çok çeşit enstürman var. Detaylı bilgi isternseiz daha da yazarım.
  • spacevan  (11.03.21 21:45:27) 
1 - finansal olarak "yirtmanin" formulunu kimse sana vermez, bu olumsuzlugu bulmak gibi birsey, senin bir sekilde bir yerden catlak bulup sizman gerekiyor. Bu sadece turklere ozgu bir durum da degil.
2 - Yirtmak bu kadar kolay olsaydi dunyanin buyuk cogunlugu insan aclik sinirinda takilmazdi.
3 - Sadece para biriktirerek olacak isler degil bunlar, saksiyi calistirip parayla para kazanmayi cozmen lazim.
4 - Okuyarak olacak isler de degil, ne kadar cok okul o kadar cok para devri boomerlar zamanindaydi, o is bitti.
5 - Benim etrafimdaki yirtmayi basarmis insanlarin ortak ozellikleri antenleri acik tutmalari, firsat kovalamalari, insan iliskilerinin iyi olmasi dolayisiyla saglam networke sahip olamalari, riske girmekten ve batmaktan korkmamalari, para kokusu alabilmeleri vs. Cogunlugunun akademik kariyeri yok gibi..
  • cooperr  (11.03.21 22:10:27) 
ilkokul - ortaokul- lise mezunlarının ekseriyetinin aslında daha büyük girişimci ve zengin olmalarının temel sebebi : cahil cesareti. ( kötü anlamda söylemiyorum. )

bu işlerde cesaret olmazsa, ticarette kaybetmeyi göze alamazsan yukarı çıkamazsın. 1+1 = 2 bu. diğer türlü 3-5 kuruş kazanırsın ne kazandığını da anlayamazsın.

her şeyden öte cesaret ve riske edilebilecek para diyorum ben, bu tabii ki bodozlama dal demek değil. iyi araştırmak şart fakat önce cesaret.
  • garavel  (12.03.21 00:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.