[]

istifa edince kıdem ve işsizlik maaşı alınabilir mi?

1 yıl dolunca yaparsam mesela. bazı kaynaklar işsizlik maaşı alınabilir diyor.

2. soru: işsizlik maaşı alabiliyorsam, 30 gün içinde başvurmam gerekiyormuş. ilk gün başvursam kaç güne maaşı alabilirim? 1 ay sonra başka işe başlama durumum var da


 
Haklı fesih olmadığı sürece istifada sakız bile alamazsın.


  • aynabugusu  (11.03.21 03:07:59) 
istifa edince kıdem maaşı işveren inisiyatifinde. bunu yapacak işveren oranı %1 bile değildir. işsizlik maaşı alamazsınız.


  • uuth  (11.03.21 07:24:08) 
istifa ettim, hiçbirini almadım. hatta tazminat istiyorlar sözleşmede yazan süreden erken çıktığım için. haklarinizi alamasaniz da istifa dünyanin en güzel şeyi. hepsine degiyor valla :)


  • phoenixbucklesby  (11.03.21 08:24:21) 
Haklı fesih olmadığı sürece alamazsın +1


  • himmet dayi  (11.03.21 09:07:40) 
www.cnnturk.com böyle haberler var da


  • ShadowOfMoon  (11.03.21 09:48:53) 
"İstifa edene normalde işsizlik maaşı bağlanmıyor. Ancak bunun istisnası ‘haklı fesih’ durumudur. Maaşın ödenmemesi veya zamanında ödenmemesi, gerçek ücretin saklanması, mobbing (psikolojik baskı),iyi niyet ve ahlak kurallarına uyulmaması, sağlık gerekçeleri, işçinin onayı olmadan fazla mesai yaptırmak ve SGK’ya düşük ücretten bildirim haklı fesih kapsamına giriyor."

farklı bir şey söylenmemiş burada. Hepsini okumadım ama kendi isteği ile ayrılan işçinin işsizlik ödeneği alabileceğine dair bir yazı mevcut mu bu haberde?
  • himmet dayi  (11.03.21 10:22:54) 
istifa ederken karşılıklı anlaşıp, "tazminat istemiyorum ama en azından beni siz çıkartmış görünün de işsizlik maaşı alayım" gibisinden konuşursanız belki bir düzenleme yapılabilir.


  • co2s2  (11.03.21 11:03:15) 
@kanlakarisikyagmur

Kasasından para çıkıyor elbette maliyeti oluyor.

@shadowofmoon

Cnn Türk okumayı sevmeyen bir millet olduğumuz için sazan.avi yapmış. Ayrıca önerildiği gibi büyük şirketler "ben istifa edeyim beni çıkartıldı gösterin hacıt" diyen kimseyi muhatap almaz. Bana çalışan gelirse böyle bir teklifle küfür ederim.

Not: ik
  • robin one persie  (11.03.21 20:21:20) 
6-7 gün yıllık iznim kaldı. onun parasını alabilir miyim bari :D büyük ihtimalle ihbar süresi olmayacak çalıştırmayacaklar.


  • ShadowOfMoon  (12.03.21 00:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.