[]

kentsel donusum kat sistemi mi degisti? mutteahit bizi mi kafaliyor?

arkadaslar mutteahit bu ay sonunda, yeni yonetmelik geregi garaj(1.kat sayiliyor) +2+3+4. kat seklinde olacak ve birer dairelerimiz gidecek. bu yonetmelik gelmeden gelin biz sizin evin sozlesmesini yapalim dediler. bizi mi kafaliyor, dogru mu?




 
bi laf var, inanma seni öpecek diye. bu soruyu burada sorma direk tapu kadastroya git orada sor soruştur. yoksa çok üzülürsün.


  • dirildimde geldim  (10.03.21 17:18:07 ~ 17:18:16) 
Doğru da olabilir (düşük ihtimal), yalan da olabilir (büyük ihtimal).

Siz gidin belediyeye arsa sahibi olarak, 400-500 ücreti var başvurun ve resmi imar durumunuzu alın. Bu belge bir sene geçerlidir ve bu tarihten sonra imarda azalma olsa bile siz elinizdeki belgeye dayanarak proje çizersiniz.

Ha olur da imar artarsa yeniden başvurursunuz hak kaybı olmaz, o müteahhit olsun olmasın siz imar durumunuzu alın koyun cebe.

İstiyorsanız yardımcı olurum.

Edit: Bu arada kentsel dönüşümün kat sayısı vs olmaz, her belediyenin imarı farklıdır, bazı yerlerde caddenin iki yakası bile farklı imarda olabiliyor.
  • John Bloor  (10.03.21 17:32:01 ~ 17:49:29) 
doğrudan sizi kafalıyor demek yanlış olur. müteahhit ile ilişkilerinize bağlı.

şüpheci yaklaşmakta haklısınız ama belki de bir şey gerçekten değişiyordur. bu yüzden de müteahhitin size ayırdığı paylar azalmak zorunda kalacaktır. biraz olsun dengelemek için kendi payından size aktarmak zorunda kalıyordur.

benzer bir durumu yakın zamanda yaşadık. kapalı garaj zorunluluğu yokken bize daha fazla daire verebiliyordu, şimdi daha az daire veriyor. belki sizde de durum böyledir. araştırın.
  • co2s2  (10.03.21 17:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.