[]

Koşu sonrası diz kapağı ağrısı neden olur?

Sb.

Teşekkürler.


 
Zemin kötü olabilir mesela beton.


  • ykyt  (10.03.21 15:57:28) 
kotu ayakkabı, kotu zemin, ısınmamak, zayıf bacak kasları, yaş, kilo fazlası, yanlış antrenman gibi birçok sebebi olabilir.


  • anten  (10.03.21 16:03:14 ~ 16:58:16) 
www.eksiduyuru.com

Kondromalazi patella
  • kanlakarisikyagmur  (10.03.21 16:11:43 ~ 16:12:31) 
Kilo fazlam yok, zemin bazen beton bazen de sünger zemin oluyor. Parkur o şekilde. Isınmamak problem değil çünkü önce birkaç tur hızlı yürüyorum. Ayakkabı koşu ayakkabısı olmasa da gayet rahat. Dümdüz koşuyorum yani, bunu nasıl yanlış yapabilirim bilmiyorum. Bileniniz varsa açıklayabilir mi?


  • makarnacanavari  (10.03.21 17:38:45) 
Spor geçmişinizi bilmiyorum. Ama spor endüstrisi o kadar büyük ki, herkese "spor yap spor yap aş kendini" diye dayatıyorlar. Milyonlarca insan da kendini profesyonel sporcu sanıp bünyesine ağır gelecek şekilde spor yapıyor.

Dediğim gibi spor geçmişinizi bilmiyorum. Düzenli egzersiz yapmak önemli. Ama biz profesyonel sporcu değiliz. Türkiye'de de spor eğitimi diye bir şey yok. Yani isveç'teki gibi 6 yaşında okulda düzenli atletik faaliyetlerde bulunmuyoruz.
Hımbıl büyüyüp 25 yaşından itibaren kendi paramızı da kazanınca hobi arıyoruz. En popüleri de koşmak / fitness vb.

ama işte koşmak zaten bünyeye ağır bir spor. Bir de küçüklükten alışmamış bünyelerde sakatlık riski daha da artıyor.

İlla ki yanlış yapmanıza gerek yok yani.
www.insider.com

Bacaklarınız güçlü değildir, ya da yeterince güçlü değildir normal kiloda bile olsanız koştuğunuzda oluşan stresi kaldıramayabilir vs vs.
  • anten  (10.03.21 18:12:46) 
"Ayakkabı koşu ayakkabısı olmasa da gayet rahat" yanlış bir düşünce. ayakkabının rahatlığı değil, yastıklaması önemli olan. o yastıklama sayesinde dizlere binen yük azalıyor.
ikinci olarak ayakkabı sorun değilse, yanlış basıyor olabilirsiniz. içeri ya da dışarı basma durumunda sorun oluyor olabilir. bunun için kişiye özel tabanlık yapıyorlar (bkz: footbalance)

  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (10.03.21 18:22:53) 
Yahu ben böyle haldur huldur koşmuyorum. İlk defa da koşuyor değilim. Çocuktan dolayı 2 sene epey hareketsiz kalmıştım. Ekstradan yaptığım egzersizlerm de var yani badozlama dalmadım olaya ama emin olamadım. Herhalde verdiğim aradan kaynaklanan bir durum diye bakacağım. Koca koca dağları çıktım zamanında ne bileyim, düz parkurda koşmak mı zor gelecek? :) ha öyle ağrı büyük bir ağrı da değil tabi.

Bu arada toplumun dayatması hiç umrumda değil. Ben hareketi özledim sadece. Eskiden beri yürümek, koşmak, tırmanmak, hoplamak zıplamak en sevdiğim şeylerdi. Paslanmış da olabilirim.

Hepinize çok teşekkürler. Biraz ağırdan almam en mantıklısı gibi. Linkleri de inceleyeceğim. Tekrar teşekkürler.
  • makarnacanavari  (10.03.21 23:30:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.