[]

Rüyaların çıkması

Rüyaların gerçekleşmesinin bilimsel bir karşılığı var mı? Günlük olaylar değil de mesela daha spesifik olaylar şehre meteor düştüğünü görüyorsun ertesi gün meteor düşüyor. Teyzenin trafik kazasinda öldüğünü görüyorsun, ertesi gün aynı şekilde ölüyor. eksisozluk.com Ve bu entymdeki gibi.

Bunu kendimi bildim bileli yaşıyorum. Ve gerçekleşecek rüyalarda tuhaf bir his oluyor o sebeple günlük rüya, gerçekleşecek ruya ayrımı yapılabiliyor.

Bunun bilimsel bir açıklaması olmalı diye düşünüyorum. Bunu açıklayabilecek ve aslında öyle değil böyledir diyebilecek var mı?

 
bu tam olarak rüyanın çıkması değil, geçmişte yaşadığın bir olayın bilinçaltına işlenmesi. bilinçaltın bunu zaten "biliyor"du ve sana rüyada sembollerle gösterdi.

bilinçaltımız anne karnındaki ilk andan itibaren kayıt tutmaya başlar ve bu kayıtların çoğunu bilinçli olan beynimizle bilemeyiz. hatırlamadığımızı düşünürüz. ama aslında bilinçaltımızdan kaybolmaz ve unutulmazlar. bilinçaltımızı etkileyebilecek kadar önemli olaylar da rüyalarda farklı sembollerle çıkmaya devam ederler.

meteor düştüğünü gördüğünde ertesi gün meteor düşmesi gibi olaylar bilimsel olarak açıklanamıyor, ama senin örneğinde kardeşinin orada olduğunu zaten biliyordun. bilinçli beyninle değil ama bilinçaltında biliyordun. rüyanda olan şey gerçekleşmedi, gerçekleşmiş olan şeyi rüyanda gördün.

edit.

"..gerçekleşecek rüyalarda tuhaf bir his oluyor o sebeple günlük rüya, gerçekleşecek ruya ayrımı yapılabiliyor."

bu konu da şöyle. kimi rüyalarda günlük olayları görürüz, kimi rüyalar ise bilinçaltı rüyalarımızdır. bunların arasındaki farkı rüyayı görürken bile rahatça anlarız. gördüğün rüya gündelik yaşadığın maruz kaldığın konularla ilgiliyse onun bir yorumu olmaz. biraz düşündüğünde "geçende şu olmuştu, ben de böyle hissetmiştim, o yüzden bunu gördüm" dersin. bilinçaltı rüyalarında ise akılalmaz, açıklanamayacak şeyler olur. kendini doğurman gibi. bu da bilinçaltının dilinde, yani sembol dilinde bir anlam ifade eder ama bu sembolleri yorumlamak ve anlamlandırmak psikanalistlerin işi. sen ben bu rüyaların ne anlam ifade ettiğini muhtemelen bilemeyiz.

bilimsel olarak cevaplar için psikanaliz hakkında araştırma yapabilirsin.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (10.03.21 15:07:21 ~ 15:32:35) 
İnsan hafızası yanıltıcıdır, gecede yüzlerce rüya gördüğümüzü varsayarsak olay gerçekleştikten sonra "aa ben bunu rüyamda görmüştüm" diyorsanız orada hafızanız size ufak oyunlar oynuyoeirsur muhtemelen. Rüyalarınızı uyanınca bir yere not aldıktan sonra "işte yazmıştım cıktı" diyebiliyorsanız eğer sizden farklı taleplerim olabilir :)


  • Ezequiel  (10.03.21 15:09:22) 
@ezequiel, evet not aldıktan sonra çıkıyor. Yakınlarım da bunu çok kez test etti sizin gibi düşünüp:)


  • kaptan maydanoz  (10.03.21 15:12:10) 
Şaka bir yana muhtemelen gerçekleşen şeyler biraz algıda seçicilik biraz da "perşembenin gelişi çarşambadan bellidir" kıvamındaki olaylardandır. Detayları bilmeden yorumlamak zor ama yazdığınız şeyleri biraz incelerseniz geriye dönük bağlantıları kendiniz de kurmanız mümkün olur bence


  • Ezequiel  (10.03.21 15:17:33) 
ender görürüm. her gördükten sonra da farklı kaynaklardan anlamına bakarım. çoğu kaynakta rüyamın karşılığı "biri ölecekse" hep biri ölmüştür. bol kazançsa, o hafta çok sağlam para gelmiştir. ayrılıksa, muhakkak ayrılan/boşanan olmuştur.


  • azzlack  (10.03.21 15:21:06) 
Onceden bilmek degil de, ruyayi gerceklestirmek ve bunu tezahur ettirmek olabilir. Cunku cok inaniyorsunuz. Kendini dogurmak ve kist iliskisi de ayni.

Bu ruya bir kere geldi ve buna bir anlam yuklemeye calistiniz. Buyuk ihtimal cok spirituel biri degilsiniz ki iste kendimi gerceklestiriyorum tarzi wohoo aciklamalar yapmadiniz bunun yerine beyniniz size daha somut birsey onermek icin cabaladi ve tebrikler nur topu gibi bir kist olusturdunuz!

Dr. Joe Dispenza modern olarak gayet bilimsel acikliyor bu konulari. Asil olay Law of Assumptions (Varsayuim Kanunu diyorum ben) denilen ogretiyi ortaya atan Neville Goddard ogretilerini de okuyabilirsiniz.

Ayni sekilde meteor gordum meteor dustu, oldu gordum harbiden oldu falan filan bunlarin hepsi gorulen ruyanin tezahur ettirilmesi.

Sizin disinizda bir guc yok. Ne dusunurseniz oluyor yani. Hersey kendi varligimiz, kisiligimiz, nasil bir insan oldugumuz, nasil insanlarla karsilastigimiz, deneyimlerimiz hepsi varsayimlarimizdan olusuyor.
  • SevdaliBulut  (11.03.21 13:30:54) 
Neville Goddard demeye gelmiştim ama zaten denilmiş. Kendisinin öğretilerini araştırırsanız hem bu tarz ''tesadüf''leri açıklığa kavuşturursunuz hem de hayatınız için çok anlamlı bir yeni bakış açısı kazanırsınız düşüncesindeyim. Ön yargısız bir şekilde araştırmayı ihmal etmeyin mutlaka.


  • kedimedi  (11.03.21 13:36:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.