[]

Macbook temiz kurulum

Macbook a ilk yüklü olan işletim sistemini yüklemek istiyorum. Mountain lion. Diski sildim ama yükle deyince catalina çıkıyor. Daha önce yapmıştım, internetten de baktım ama yapamadım bu sefer. Nasıl yüklerin eski sürümü?




 
internet recoveryden baslatmaniz gerekiyor. macbook' u kapatin, acma tusu ile birlikte cmd+option+R tusuna basili tutun. bir sure sonra starting internet recovery yazisini goreceksiniz. macbook' un model yilina gore size hangi surumle cikmis ise onu onerecektir. reinstall macos diyip devam edebilirsiniz. 2011 mb proma bu sekilde yuklemistim.

catalina yukluyse appstore eski bir surumu indirmiyor diye biliyorum.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (10.03.21 14:51:55) 
İnternet recovery şu anda macbook'un desteklediği en güncel macos'u indirip kuracaktır.

Appstore'dan purchased sekmesine gidip oradan mountain lion kurulum dosyasını indirip disk maker x gibi bir yazılımla bootable usb hazırlayım cmd+r ile açıp bu usb üzerinden kuruluma başlamanız lazım. (hazır el değmişken disk utility'den format da atılsa fena olmaz diske)

fakat bu saatten çok spesifik bir amacınız yoksa mountain lion kullanmanızı önermem güvenlik yaması almadığı için ve apple yazılımları dahil çoğu yazılımın güncellemeyi kestiğinden dolayı.

Eğer "performans" için yapıyorsanız etmeyin eylemeyin derim.
  • hedep  (10.03.21 15:16:15) 
Duyulması gerektiği kadarın dediği gibi yapmıştım daha önce ama şu an olmadı. İlk yüklü olan yerine catalina çıkıyor.


  • black mamba  (10.03.21 18:42:11) 
3-4 defa baştan başlatınca oldu. Anlamadım.


  • black mamba  (10.03.21 20:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.