[]

183 boy 63 kilo kaç beden oluyor?

Düz/resmî takım elbise için soruyorum. İnternette büyük indirim var. Boya göre alsam geniş olacak, kiloya göre alsam kısa olacak, bilemedim.




 
48 olur bence


  • malheiros  (10.03.21 14:12:53) 
Takım elbise için söylüyorum.
boy, göğüs çevresi, kalça çevresi, bel bandı, adım uzunluğu, yan uzunluk dereceleri için olan ölçüm bedendir.
göğüs, bel ve boy arasında genel denge ise droptur.

Yani basitçe ceket için gögüs, bel, arka ceket boyunu
pantalon için kemer, basen, pantalon boyu, baldır genişliklerinizi,
ölçerek, bakıp alacağınız ürünün kesimine göre markanın sitesinden veya ürün bilgilerinden karşılaştırarak tam beden ve drobunuzu belirlemeniz sizi kurtarabilir.

Her markaya, kesime göre ölçülerin değişebileceğini, sitelerde yer alan bilgilerin doğru olmayabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

Tahmin etmek gerekirse slim fit yani 0 drop 48 olabilir veya 48 6 drop.
  • emininsel  (10.03.21 14:15:14 ~ 14:18:49) 
takım elbise bedeninizi bilmiyorsanız önce bir avm'ye gidin oradaki arkadaşlar size yardımcı olsun, hem ufak bilgilerde verirler daha iyi olur. ama benimle aynı boydasınız sizden 17kg fazlam var 50 giyiyorum. 48 slim fit gayet uygun olacaktır bence. gündelik hayatta çok kullanmıyorsanız ilk başlarda biraz bol olması sizin için daha iyi olacaktır.


  • dirildimde geldim  (10.03.21 15:22:33 ~ 15:23:07) 
her websitesinde olmayabilir ama üreticinin kendi sayfasına giderseniz, bedenleri nasıl ölçmeniz / belirlemeniz gerektiği yazar. bu arada takım elbiselerde beden bir değil, iki rakamla belirlenir. bir beden vardır, bunu kilonuzla alakalı gibi düşünün. size herhalde 46 ya da 48 olur. bir de drop vardır, bunu da boyunuzla alakalı gibi düşünün. size 6 drop olur gibi. slim fit / regular fit / comfort gibi ibarelerin bedenle alakası yoktur. kesimi anlatır. siz yine 48/6 alacaksınız mesela ama slim fit alınca dar kesim olur, regular normal kesimdir, comfort geniş geniş kesimdir. yani aslında 50 slim yerine 48 comfort almamanız gerekir.

diğer bir ihtimal de, gidin markanın bir mağazasında elbiseyi deneyin, bedeninizi öğrenin.
  • co2s2  (10.03.21 15:52:13) 
ilerde kilo alırsın 48 al geç
(omuzlar darsa 46 da olur ama 2-3 kilo alsan takım patlar)

  • bir soru sorcam  (10.03.21 15:53:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.