[]

bahçe 50 metre hortumu almak istiyorum ama modeli nasıl seçmeliyim?

evin arkasında 20 metre yüksekliğinde bir duvar var arkasında bahçemiz var. şimdi bahçeye fidan ve bazı tohumlar ektim evden oraya ulaşıp sulama yapmak istiyorum. nasıl bir hortum seçmeliyim? sanırım hortum direkt banyomuzdaki batarya'ya bağlanamıyor ek aparat takmak gerekiyor ama o nasıl seçiliyor tam çözemedim.

mesela şu hortumu alsam iş görür mü?

www.trendyol.com

amaç hortumu evin musluğuna bağlayıp bahçe sulamak.. bir kelepçe filan göremedim ben ilan linkinde.

edit; evdeki bataryalar yeni modeller eskisi gibi çeşme musluğu modeli değil.

 
Evden tak çıkar zor olur en rahatı bahçeye su tesisatı çektirmek olabilir. Sonra kendiniz etrafına bir çeşme de yaparsınız uğraş olur yarın bir gün bahçede takılırken su ihtiyacı olursa dur ben bi banyoya gidip hortumu takıp suyu açıp geleyim demezsiniz.


  • apocalipy  (09.03.21 23:08:21) 
www.gittigidiyor.com

Bunun gibi bir musluğa

www.gittigidiyor.com

Bunun gibi bir kelepçeyle bağlamazsanız her şekilde sorun yaşarsınız.

Yolladığınız linkteki hortumun nasıl bir şey olduğu fotoğraftan anlaşılmıyor ama fiyatından iki günde elden çıkacak bir şeymiş gibi duruyor. Tek yorum var o da reklam kokuyor.
  • Mirket  (10.03.21 00:53:36) 
20 metre dediğiniz altı katlı bir apartman yüksekliği, emin misiniz?

normal musluklara hortum takabilmek için musluğun içindeki süzgeç benzeri şeyi çıkararak şuna -urun.n11.com benzer bir dönüştürücü takıp, ucuna da hortumun üzerine şunun urun.n11.com gibi kelepçe takarak kullanabilirsiniz.
aslında bir hırdavat dükkanına uğrayabilseniz hepsini iki dakikada çözersiniz, bunlar pek internetten alınacak şeyler değil fikrimce.
  • gkhncnzdgn  (10.03.21 11:40:17 ~ 11:40:42) 
O hortum iş görür ama kırılmaya karşı dirençli değildir, katlanır kırılırsa musluktan montaj kısmını patlatır.

Sürekli açık halde duracaksa pek sıkıntı değil, ama sürekli toplayıp tekrar açacaksanız kırılmaya dayanıklı bir hortum almalısınız, onların da metresi geçen sene 5 lira civarındaydı nalburlarda.

Evlerde eviyelerde ve lavabolarda kullanılan bataryaların ucundaki filtreyi çevirerek çıkarıp yerine vidalanan ve hortum bağlamaya müsait hale getiren aparatlar vardı, bulabilirseniz onunla takabilirsiniz.

Ama en doğrusu yeni bir musluk takıp ona hortum bağlamak, sök tak yapmak içinde plastik musluk bağlantı aparatları lazım, şunlar gibi ;

www.hepsiburada.com

Bu havada toprağa tohum ekmediniz di mi? Eğer akdeniz illerimizden değilse bu havada toprakta tohum çimlenmez, evde kapalı ortamda sıcakta çimlendirmeniz lazımdı.

Ben her sene mart başı evde çimlendirir mayısta toprağa ekerim.
  • John Bloor  (10.03.21 11:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.