[]

Doktordan ilac istemek ayip mi?

Arkadaslar merhaba daha once gecirdigim bir rahatsizlik tekrar nuksetti ve ben burda dolastigim 3 farkli doktora beni iyi etmesi muhtemel ilaci yazdiramiyorum. Yanlis mi yapiyorum yoksa doktora ukalalik gibi mi geliyor emin degilim ama siz ne dusunuyorsunuz bu konuda.

Ilac antibiyotik, recetesiz alamam.


 
aile hekimleri yazabilir belki emin değilim ama


  • jelly bear  (09.03.21 18:48:17) 
3 farklı doktor kasıtlı olarak o ilacı yazmıyorsa belki de o ilacı almamanız gerekiyordur?


  • archmage mahmut  (09.03.21 19:08:49) 
Bu cok tuhaf olmaz miydi? Neden sorusuna mantikli bir cevabi varsa elbette ama oda yok.


  • thesomberlain  (09.03.21 19:18:58) 
Yurtdisina tasindigimda yanimda birkac antibiyotik getirdim, kisin lazim oluyordu. Zamaninda gecridigim orta kulak iltihabiyla baglantili bir sikintim vardi, ne zaman grip olsam nuksediyordu. Bir suru ilac denedik en sonunda bir antibiyotik ise yaradi, 1 hafta kullaninca geciyordu.

Neyse, yine hastalandim, baktim ilac bitmis. Doktora gittim, kutusunu goturdum. Dedim sikinti bu, benim her zaman kullandigim ilac bu, lutfen bunun muadili birsey yazin zira ayni ilac disarda yoktu. Eleman yazdi ama 3 tane. Kaptan dedim 1 haftalik lazim yoksa gecmiyor. 3 ile baslayalim sonra bakariz dedi. 4. gun tekrar gittik tabii, bir 4 tane daha yazdirdim. Sonraki sene tekrar hastalandim, yine ayni doktor bu sefer 10 tane yazdi, yaninda fazladan bulunsun dedi :)

Ozetle alinacak gucenecek birsey yok. Kimse deneme tahtasi degil, ise yaradigini bildigin ilaci yazdirmakta bence bir terslik yok. Mantikli bir istegi akli basinda bir doktorun geri cevirecegini sanmiyorum.
  • cooperr  (09.03.21 19:26:46) 
Ben daha önce bölüm doktorundan aldığım ilaçları rahatsızlığım tekrarlayinca aile hekimine yazdırdım. Gayet normal bir olay.


  • elorelia  (09.03.21 20:12:10) 
bir hastalığım var benim ve her doktor kendisi için denek olarak kullandı beni, e-nabız geçmişimde 100 tane farklı ilaç var artık canıma tak etti aralarında en iyisi neyse seçiyorum bunları yazmayacaksanız hiç yazmayın diye uzlaşıyorum sdfgsdfgsdfgs


  • nahtoderfahrung  (09.03.21 20:16:59) 
üç hekimin de yanlış iş yapması çok makul gelmiyor kulağa.


  • d e j i n  (09.03.21 22:27:24) 
bugun dorduncude ayni seyi yapti hahah aile hekimine gitmeden once bu hastaligin nokta tespiti icin gereken tum tahlil ve testleri yine bir baska doktordan isteyecegim belli mi olur belki baska bir seydir ve ben yaniliyorumdur.


  • thesomberlain  (10.03.21 21:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.