[]

Delirmemek için evde eğitim, kurs, spor vb. fikirleri

Şu an temizinden 6-7 ayım var önümde, evdeyim bol bol vaktim enerjim ve isteğim var. Günümü dolduracak bir yandan da iyi gelecek keyifli etkinlikler arıyorum.
Dünya kadar online kurs vs ama bu kadar seçenek arasında boğuldum kaldım, ona mı başlasam buna mı başlasam derken hiçbir adım atamaz oldum.
o yüzden daha kişisel öneriler istiyorum. Size pandemi günlerinde iyi gelen neler var?


 
Yanıtları ben de takip edeceğim. Bana iyi gelenleri yazayım:

Cambly’den ben bayağı memnun kaldım. Haftada iki gün yarımşar saatlik programdan bir yıllık satın almıştım, 5 ay bitti bile. Ben iki-üç hafta önceden rezervasyon yapıyorum çünkü böylece daha planlı oluyorum. Kendimi geliştirdim, iyi konuşunca motive oluyorum. Bunu tavsiye edebilirim.

Harry potterları İngilizce okumaya başladım. Storytel’den de dinleyerek takip ediyorum. Bu bir kurs değil tabi ama devamlı yapabildiğim bir şey oldu bu. O yüzden yazmak istedim.

Ivır zıvır sınavlara (ales, YDS, yökdil, ielts) çalışıyorum ama işime yarayacak mı tam emin değilim. YouTube’da dersleri var hep onları takip ediyorum.

Bir de Türk siyasi tarihi ilgili çektiği için YouTube’da 32. Gün belgeselini sırayla izliyorum.
  • illiyet dağı  (09.03.21 17:46:19) 
online davul dersleri veren kişiler var. henüz başlangıç seviyesinde olduğunuz için bir tane practice pad ve bir çift baget ile saatlerini geçirebilirsiniz. alacağınız 1 saat davul dersi üzerine günlük yapacağınız 3-4 saatlik davul egzersizleri baya bir vaktinizi alır. Eğer ilerleme kaydeder ve hoşunuza giderse bütçeniz ve yerinizde uygunsa elektronik bir davul alırsınız ileride (sanırım en erken 1 yılınızı alır o noktaya varmanız)


  • draconas  (09.03.21 18:11:28 ~ 18:11:48) 
ben geçtiğimiz yaz ve sonbaharda online pokere sarmıştım. ama para filan yatırıp kumarbaz zihniyetiyle oynamıyordum. çeşitli poker platformlarının promosyon amaçlı freeroll denen ücretsiz turnuvaları oluyor. ödüller de küçük de olsa gerçek para veya ücretli turnuvalara bilet oluyor. onları oynuyordum, twitch'de pro oyuncuların yayınlarını izliyordum, poker ve game theory üzerine kitaplar okuyordum. tamamen oyunumu geliştirmek ve hobi amaçlı yani. şu an micro-small stakes için fena bir turnuva oyuncusu değilim.

aynı şekilde daha çok ilginiz varsa satrancı da tavsiye ederim. evde kendini geliştirmek için çok müsait bir şey.
  • otonomo  (09.03.21 19:17:10) 
Animasyon yapımı. Video ya da çizim fark etmez.

Blender diye bir program var. Tavsiye ederim. İyi vakit var.

Cambly ve İngilizce +1656
  • put it in your appropriate place  (09.03.21 19:31:29) 
fitbud diye bi uygulama indirdim ben aylık 50 tl ödüyorum, bana özel spor programı çıkartıyor. elimde olan aletleri, kilomu boyumu, spor saatimi vs giriyorum, yaptığım sporları kaydettikçe bana her gün yeni bir program çıkartıyor. 3 programlık ücretsiz denemesi var bence bir bakın, youtubedan spor takip etmekten daha faydalı buldum ben.
mesleğimle alakalı edx den ders alıyorum, dersler ücretsiz ancak sertifika almak ücretli. çok güzel bilgiler edindim. ingilizceniz biraz bile varsa derslerin hem notlarını hem altyazılarını ingilizce olarak paylaşıyorlar. çevire çevire öğrenebilirsiniz hem alanınızla ilgili kelime kazanmış olursunuz.
bir etkinlik ya da kurs tavsiyesi değil ama, ben kendime ders, spor, kurs vs. bir program yaptım. gün içinde kendime hedefler koydum. eğer bu hedeflerimi bitirebilirsem akşam kendime dizi veya film izleme şansı tanıyorum. yoksa gün içinde zaman uçup bitiyor, pandemi bittiğinde tüh ya o kadar zaman boşa gitti demek istemiyorum. bence evdeyken programlı olmak lazım.
  • cometome  (09.03.21 21:55:09 ~ 21:56:38) 
Enstrüman alıp online derslerle öğrenmeyi deneyebilirsin, udemyde kurslar var sıklıkla indirime giriyor. Onun dışında çok çeşitli kurslar var, photoshop kursu da olabilir meraklıysan. Diğer kurs platformlarını da deneyebilirsin. Bilim alanlarının kursları bulunan Brilliant.org da iyidir, eğlenceli kursları var.

Bunların hepsi benim ilgimi çeken şeyler. İlgin yoksa sıkılabilirsin tabi.
  • smurfsmurfsmurf  (10.03.21 01:12:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.