[]

kedisini barınakta veya belediye vet. kısırlaştıranlar?

3 yaşında bi erkek kedim var, sokaktan sahiplenip klinikte kısırlaştırmıştım, erkek olduğu için de ertesi gün ayaklanmıştı. 7 ay önce barınaktan 1 aylık bir dişi kedi sahiplendik, barınaktan aldığımız için ilk aşılarını ve kısırlaştırmasını onlar üstleniyormuş. şuan 8 aylık oldu, 2 kez kızana da girdi yarın kısırlaştırma için randevumuz var. benim biraz korkularım var bu konuda, ocak ayında almıştık randevuyu aslında, o dönemde yaşadığım şehir -19ları görmüştü. bizi arayıp soğuktan dolayı kedilerin anesteziden zor uyandığını biraz ertelersek iyi olacağını söylediler ben de erteledim haliyle. şuan havalar iyi sorun yok ama sanki ücretsiz yapacakları için baştan savma yaparlar mı acaba diye düşünmeden edemiyorum. dişilerin bir de ameliyat gibi oluyor erkeklerinki gibi basit değil. eşim de oradaki veterinerler bizim veterinerden daha bile tecrübelidir, böyle bir imkan varken neden 800 900 lira verelim diyor. bu işlemi oralarda yaptırıp iyi veya kötü tecrübesi olanlardan fikir almak istiyorum, güvenebilir miyim sizce boşuna mı evham yapıyorum?




 
bulunduğum ilçenin belediye veterinerliğinde çok sayıda kedi kısırlaştırdım ama öncesinde baya bir araştırıp, çevremde tanıdığım besleme yapan insanlarla görüşüp karar vermiştim. her belediye farklı, çoğu rezalet. bizim burada size güvenin-güvenmeyin dememiz mümkün değil. kendi belediyenizin veterinerliğini hijyen, özen, hayvanseverlik konularında tanıyor olmanız lazım.
ameliyat sırasında hastalık kapabilir eğer hijyene dikkat etmiyorlarsa. bu ölümcül viral bir hastalık da olabilir. yeterince özenli değillerse dikişleri açılabilir, enfeksiyon oluşabilir. bunlar olan şeyler. nasıl çalıştıklarıyla ilgili bir bilginiz yoksa risk almayın.

  • treize  (09.03.21 15:56:44) 
treize +1
belediyeler çok farklı. genelde zor geliyorlar kendilerine, sıkıntı yaşama ihtimali de var, ayrıca kulağına da ufak bir çentik atarlar.

  • surprise  (09.03.21 16:14:40) 
@suprise

çentik ne alaka? evde baktığım kediye ne diye atacaklar. sokaktakilere yapmıyorlar mı bunu?
  • jonestown  (09.03.21 16:34:35) 
Kısırlaştırmazlar ki. Patilerinin temizliğinden ev kedisi olduğu anlaşılıyor.


  • suicides underground  (09.03.21 16:35:05) 
@suicide

yahu ben mi düzgün yazamadım, kediyi barınaktan sahiplendik ve verirken zaten kendileri dediler ilk aşıları ve kısırlaştırması bize ait diye oradan aldığımız için. adamları sokaktan aldım geldim diye kafalamayacağım yani. randevu verip şu gün getirin diyorlar ilk aşıları için arayıp çağırıyorlar vs. evde baktığımı zaten biliyorlar karnesi var hayvanın :)
  • jonestown  (09.03.21 16:39:37) 
evdeki kedim derseniz zaten kısırlaştırmazlar. barınaktan aldık, alıyoruz derseniz operasyon yapabilirler. rutin çentik atıyor çoğu belediye, sahiplendik biz bunu çentik atmayın diyerek rica ederseniz olabilir. bu arada operasyon yapma tecrübesi anlamında belki tevcrübeli olabilirler ama operasyon ortamı muhtemelen berbattır. ayrıca kullanılan ilaçlar vs. de fark ediyor.


  • surprise  (09.03.21 17:10:55 ~ 17:12:38) 
@suprise

zaten sahiplendiğimiz belediye barınağı ve başından beri ilk aşılarını da vuran veteriner yapıyor işlemi.. neyse, güvenmemeliyim sanırım bunu anladım geri kalan anlaşılamamış durumlar dışında.
  • jonestown  (09.03.21 17:19:20) 
Ben Beşiktaş belediyesi veterinerlik hizmetlerinde kısırlaştırmistim kedimi. Sokak kedisi idi eve alacağımı söylemedim tabi.

Valla gayet güzel yapmışlardı. O gün biraz durgundu ertesi gün eski haline döndü. Bir de çok iyi dikiş atmışlardı yakalık takmayı beceremedim ama uğraştığı halde dikişi koparamamiştı.

Ha kulağa minik kesik atıyorlar evet.
  • old possum  (09.03.21 20:17:51) 
gaz anestesisi olması daha iyi. öbür anestesi yüzünden ölmüştü bir kedi. alerjisi varmış.beelediyelerde alerji testi yapılmıyor diye hatırlıyorum


  • ShadowOfMoon  (09.03.21 21:23:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.