[]

Şirket açmadan gelir vergisi ödemek mümkün mü?

Merhaba, internet üzerinden dijital ürün satışı için soruyorum. Oyun materyalleri üretip satmayı planlıyorum. Bildiğiniz gibi bu tip işlerde kazanç vergisi ödemek gerekiyor, bunun için de şahıs şirketi kurmak gerektiği söyleniyor. Amaç vergi ödemek olduğu için şirket çok gereksiz masraf olacak bağkur ödemesi muhasebe derken 1500₺'yi geçecek. Şirket olayına girmeden şahıs olarak kazanç vergisi veremiyor muyuz?




 
"serbest meslek erbabı"


  • ykyt  (08.03.21 22:16:27) 
KDV de ödemeniz gerektiğinden şirket açmalısınız.


  • hayaletimsi  (08.03.21 22:50:33) 
Konudan alakasız ama Dijital oyun materyalleri nedir üretmeyi planladıgınız.
Bu arada geliriniz aylık asgari ucret duzeyine gelmeden açmayin bence sanmıyorum sorun çıkacagini

  • optimistbakunin  (08.03.21 22:51:02) 
serbest meslek erbabı da vergi mükellefi. yani şahıs şirketi açmak ile tamamen aynı şey.

sadece yapılan iş ticaret değil de mesleki bir beceri, birikim gerektiriyorsa adı serbest meslek oluyor. aynı bağkur'u, muhasebe ücretini, kdv'yi, gelir vergisini o da veriyor. bambaşka bir şey değil.

tek seferlikse karşı taraf gider pusulası keser, ya da arızi kazanç bildirirsiniz, öyle olur. ama yapmayı düşündüğünüz iş süreklilik arz ediyorsa firma kurup vergi mükellefi olmadan mümkün değil.
  • kibritsuyu  (09.03.21 00:27:35) 
Serbest meslek kazancı olarak değerlendirilecek bir durum yok. Satış süreklilik arz ederse ticari kazanç olacaktır. Şahıs şirketi dediğiniz şey ( ortaklığın olmadığını varsayıyorum) şahsınıza ait gelir vergisi mükellefiyeti. Ticari bir satış yapıyorsanız gelir vergisi mükellefiyeti zorunludur.


  • dreamsandcolours  (09.03.21 01:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.