[]

Kalorifer petekleri ısınır mı, soğuktan ölmeden, hesaplıca

Kombi var petekler var. Bol kireçli şebeke suyu var.
Kombiyi 1'lesen de, köklesen de, peteklerin üst yarısı belli belirsiz ısınıyor. alt yarısı pek sıcak sevmiyor anlaşılan, demir soğukluğunu koruyor, buz gibi. hava sıkışması değil, öyle olsa üst taraf soğuk, alt taraf sıcak olurdu.

bu petekleri o basınçlı makineyle temizlettirmeden -ki işe yaramadığını da söyleyenler var-, böyle bir maliyete girmeden, kendi imkanlarımızla ne yapabiliriz

sağolun, üşümesiz günler dilerim

 
Eskiden bende de vardı bu sorun. Sebebi peteklerde değil de kombide çıktı. O peteklere giden suyun ne kadar ısınması gerektiğini algılayan ısı sensörü bozukmuş. Değiştirdiler düzelmişti


  • limonlu eksi  (08.03.21 22:18:56) 
sorun peteklerın tamamında aynı ise kombiye bir baktırın. hepsinin aynı şekilde arızalanması pek mümkün değil.


  • helenart  (08.03.21 23:30:03) 
kombi bakımı dedikleri olay çok başarılı, peteklerin içi temizleniyor, ateşleyici mekanizmaları, vanaları kontrol ediyorlar. kesinlikle tavsiye ederim. 250 lira bir maliyet söylüyorlar genelde. başka bir önerim yok.
ha geçen gün türkiye sigortadan mail geldi. konut kredisi kapsamında yaptırdığım konut sigortası ile kombi ve klima bakımını ücretsiz sunacaklarını bildirmişler. böyle bir sigortanız vardır belki, kontrol edebilirsiniz.

  • cliquot  (08.03.21 23:50:15) 
biri yüzde 80 verimle çalışıyor diyelim, diğerleri yüzde 60'a yakın verimle çalışıyor.
@cliq 250 ise uygunmuş

  • mimo  (09.03.21 00:08:41) 
Peteklerin kireç ve pislik tutmuştur, o temizleme makinesi basınçtan çok kimyasal ile işe yarıyor. Banyoda giriş bırakılmışsa ordan, bırakılmamışsa havlupan sökülerek sisteme kimyasal verilip o makine ile dolaştırılır ve peteklerin iç cidarı temizlenmeye çalışılır.

Büyük ihtimal ile bu işlem ile kurtulur, kurtulmazsa en kötü senaryo petek değişimi olur. Elinden iş gelen insan rahatça eskileri söküp yeni petekleri takabilir.
  • John Bloor  (09.03.21 08:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.