[]

0 km otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler

ilk defa sıfır araç alacak biri nelere dikkat etmelidir?

uzak durmamız ve tuzağa düşmememiz gereken bayi çakallıkları var mıdır?

ilk alışta çıkan masraflar veya vergiler kime ait oluyor? bayiye mi alıcıya mı? yoksa bu da pazarlıkla mı yapılıyor?

ekstra sigorta veya garanti satma gibi durumlar oluyor mu?

kısaca yardımcı olursanız sevinirim

 
kurumsal acenteden alıyorsan çakallık yok, bayileri arayıp fiyat alıp pazarlık yapabilirsin ve bir kaç aksesuar hediye alabilirsin.

bütün masraflar vergiler sana aittir onu unutma, doğru soru masraflar ve vergiler fiyatın içinde mi yoksa ben sonradan kendim mi ödeyeceğim diye olmalı.

aracı alırken tescil tarihine kadarki vergileri öderler ve onu da faturada belirtirler.
  • efruz  (08.03.21 21:19:49) 
Bazı insanlar akıllarında soru isareti kalmaması adına araçtaki boyayı boya ölçer ile ölçüyor satın almadan evvel sıfır olsa bile. O kadarına gerek yok dersen kıyısına köşesine aracın montaj noktalarına birleşimlerine bi göz gezdir. Boyada ton farkı olabiliyor çok çok küçük ihtimaller bunlar. Faturanı incele, aracın şasi numarasına bak başka da bir seye gerek yok.
Bayiler aksesuar itelemeye çalışır dışarıda 1000 liralık bir şeyse sana 3000tlye sokarlar. Hiç gerek yok.

  • karacigerim vur kadehlere  (08.03.21 22:02:13) 
Hocam neye karar verdin bu arada, hayırlı olsun şimdiden kazasız belasız bin.


  • karacigerim vur kadehlere  (08.03.21 22:05:30) 
Aksesuarları hemen kabul etme +1 Önce bi gir internetten fiyatlarına bak, hatta gerçekten lazım olan bir şey değilse hiç bulaşma.

Mutlaka bayide boya test cihazı vardır, ondan iste aracın her tarafını ölç, sıfır araç da olsa hasarlanıp boyatılan çok vaka var.
  • John Bloor  (09.03.21 09:54:02) 
krediyi bayiden çekersen, mutlaka kasko ve benzeri şartları kontrol et derim. mesela düşük faizli kredi veriyor bayiler, sonra kaskoyu bizden yapacaksın diye şart koşup 2 katı ücret çekiyorlar.


  • roket adam  (09.03.21 09:55:40) 
Zaten plaka, mtv, ruhsat bütün masrafları satış bedeline dahil ediyorlar. Yukarıda da yazmışlar boya kalınlığına baktı bayide. Birçok insan 3-5.000 tl verip boya koruma yaptırıyor bana çok mantıklı gelmiyor. Araba illaki çizilecek, dokunacaklar. Bütçen varsa yaptırabilirsin.

Bir de faturaya dikkat et, ödediğinden düşük olmasın.
  • robin one persie  (09.03.21 12:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.