[]

hiç araba sürmeden kursa gitmek

bir bağyan olarak araba sürmeyi bilmiyorum. sadece 1 kez direksiyon başına geçtim. düz vites dobloydu, kalkışı güzel yaptım 20 ile biraz sürdüm ama duruşum sert oldu. yani birazcık sürdüm ama sıfır hissediyorum. bu bilgiler ışığında; hiç pratik yapmadan direkt kursa yazılsam, orada alacağım dersler yeterli olur mu? az pratik yapılıyor, ondan korkuyorum. ayrıca pratik yaptırabilecek kimse yok, bu yüzden soruyorum. ve otomatik ehliyeti almayı düşünüyorum, neler söylersiniz?




 
ben de sürücü kursundaki o birkaç derste öğrendim ilk defa. bence sorun olmaz.

eğer düz vitesle düzgün kalkış yaptıysan zaten bence 50%'si bitmiş olayın.
  • king lizard  (08.03.21 19:34:34 ~ 19:35:27) 
sınavı geçmeye yeter bence. ben de hiç araba koltuğuna geçmeden kursa gitmiştim. ama ehliyeti alınca trafikte de bir kaç ders alabilirsin güvenin olsun diye


  • red g  (08.03.21 19:37:30) 
en az 14 saat ders alman gerekiyor ama bir üst sınır yok. daha fazla ders için kursla anlaşabilirsin. iyi bir hocan olsun, halledersin. sınav yaklaştığında hazır hissetmezsen o sınava kaydolmayıp bir sonraki sınava girersin, o zamana kadar da ilave ders alırsın. ben de daha önce sürücü koltuğuna hiç oturmamıştım, 22 saat ders aldım ve sınavı geçtim. trafiğe çıkmama yetti mi, yetmedi, çok iyi bir hocadan özel ders aldım sonra.
bu arada ehliyeti manuel almayı da bir düşün.
son olarak, ben ehliyet alabildiysem, araba kullanabiliyorsam, herkes yapabilir. hiç merak etme :)
  • pati  (08.03.21 19:38:35) 
Ben de 0 tecrübe ile ehliyet almıştım, yetmezse özel ders alırım diyordum. Öğrenirsin.


  • roket adam  (08.03.21 19:40:50) 
Hayatında bir kere bile direksiyon başına geçmemiş bana hoca ilk derste bana niye yalan söyledin araba kullanmayı bilmiyorum diye demişti. Otomatik araba kullanmak cidden çok kolay.
Evet 5 derste harika bir şoför olmayacaksınız ama sınavı geçmenize misliyle yetiyor.

Naçizane tavsiyem her gün yarım saat bile mahalle arasında araba kullanmanız. 1 ay boyunca hiç üşenmeden her gün iş çıkışı yarım saat 1 saat mahalle arasında araba kullanmıştım ehliyet alma sürecinde. Pratik yapacak bi aracınız yoksa, aktif araç kullanana kadar iyi bir şoför olmanız mümkün değil.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (08.03.21 20:02:08) 
Bendim bu, ailede de beceriksiz ve sakar olarak bilindiğim için ailemin de telkinleriyle otomatik ehliyet almak istedim. Üçüncü sınavda geçtim. Kardeşim de sıfır tecrübeyle düz vites ehliyet aldı hem de tek seferde. Kişiden kişiye göre değişir.


  • Hallegadola  (08.03.21 20:45:06) 
Ben de sürücü kursundaki eğitimde ilk defa araba sürdüm. 2014'den bu yana da aktif olarak araç kullanıyorum.

Sürücü kursundaki aracın pedal tepkileri sizi zorlamasın veya endişeye sokmasın. Bir arabaya alışıp da başka bir arabaya geçince "pedal yabancılığı" her zaman olur. Sürücü kursunda önemli olan ayna, direksiyon, yol kontrolünü ve "araba 101i" öğrenmeniz.

Bunları hallettikten sonra yollarda fink atmak zor ancak ürkek kedi eniği gibi kullanırsanız beş-altı ayda bisiklete biner gibi kullanmaya başlarsınız.
  • sumuklurakun  (08.03.21 21:03:50) 
eşim hiç direksiyona geçmeden kursa yazıldı. ilk yazılı ve uygulama sınavında aldı ehliyeti.


  • trajikomix  (09.03.21 00:16:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.