[]

Yazılımcılar beni dolandırdı dava açamaz mıyım?

merhaba herkese, bir konuda bilginize ve yardımınıza ihtiyacım var. benim bir websitem var ve bu websitesine 2 tane feature ekletmek üzere bir yazılım şirketiyle anlaştım. kendilerine 6500 TL ödeme de yaptım ancak fatura kesmediler keserlerse KDV ekleyeceklerini söylediler ben de kesmeyin o zaman dedim. aramızda bir sözleşme de yok ama emailler, asana dosyaları ve whatsapp görüşmeleri var. Yaptığım ödemenin dekontu da var. 2,5 ayda yaptığımız site için 7-8 ayda bir tane feature ekleyemediler. sürekli beni oylaıyorlar telefonlarımı açmıyorlar. bu sürede de bana sunucu masrafı gibi msraflar çıkarttılar bi de bunları ödedim. ben dava açmak ve paramı geri almak istiyorum. ben her gün peşlerine koşmaktan sıkıldım artık. ne yapmalıyım önerisi olan var mı allaşkına yardım edin




 
1. avukat arasın konuşsun.
2. ekşi, linkedin ve twitter üzerinde ifşa.
3. sonra dava.
  • scudman1  (08.03.21 19:15:01) 
tanıdık avukat varsa bi arasın
mahkeme açarsan uğraşırsın ama seçim senin
asla peşin para verme
eksi de falan yorum atabilirsin.

böyle korkusuzca iş yapmadıklarına göre yüzleri kösele gibi olmuştur bunların. birebir muhattap olma haksız bile çıkabilirsin.
  • duyurukullanıcısı  (08.03.21 19:19:00) 
faturasız işlem ile alakalı yazışmanızda var mı? Burdan şikayet ederseniz, ekstra bunun için de ceza yerler.


  • hayaletimsi  (08.03.21 19:20:01) 
faturasız işlem konusu telefonda konuşuldu. o yüzden sanırım bir şey yapamıyorum. tanıdık avukat var ama şimdi bazı şeyleri netleştirmeden de gitmek istemiyorum çok yakın sayılmaz. dava elimde mi patlar elimdeki deliller yetersiz mi?


  • Ranchoddas  (08.03.21 19:45:07) 
1) avukat para için ölmüş babanız için azraile dava açıp kazanacağını iddia eder.
2) elinizde yazılı sözleşme yok = hiçbirşey yok. yazışmaların hükmü yoktur.

  • aslindasorunumpsikolojik  (08.03.21 20:45:01) 
aslindasorunumpsikolojik yanlış biliyor. ya da bilmiyor.
yaptığım bir işin sözleşmesi yoktu ve wp + mail yazışmaları vardı.
(sesli tlf. kayıtları da vardı fakat mahkeme delil olarak kabul etmedi)
4 yıl geçti fakat davayı kazandım. paramı da yasal faiziyle birlikte aldım.
  • ankara06  (08.03.21 21:29:23) 
avukata vereceğinizi söyleyin.


  • co2s2  (09.03.21 12:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.