[]

Bu adam bu kadar parayı neye ödemiş? (yazılımcılar)

Jack Dorsey'in ilk tweet'ini satın almışmış da meta verilerini elde edecekmiş de bla bla bla....

Tweet'i satın almak nedir Allah aşkına ya? Ne yapıcan o meta verileri bilmem neyi? Kimin ne işine yarayacak? Neye hizmet ediyor? Mantıklı bir açıklaması var mı?



www.ntv.com.tr

 
Twitin metadatasına değil (bkz: non-fungible token)ına ödemiş o parayı. Kimin ne işine yarayacak kısmı bitcoin gibi biraz.

Edit: Yazılımcı değilim.
  • whoosie  (08.03.21 12:56:55 ~ 12:57:38) 
Kara para aklama gibi geldi bana nedense.

İşin içinde Türk ve bu kadar saçma bir şeye bu kadar para olunca herhalde.
  • chicha_v2  (08.03.21 12:59:48) 
Mona Lisa'yı almak gibi düşünün. Onun da bir esprisi yok aslında, tarihi değeri var. Bu tweet'i de şimdi alıyorsun, 10 yıl sonra 5 katına satıyorsun mesela, aradaki fark kâr.

Teknik olarak nasıl yürüyor? Bi tane blockchain yaratmışlar işte, oraya şu tweet'in sahibi bu diye işliyorlar. Kullanılan program/servis yaygınlaşırsa "dijital içeriğin sahibi" konsepti oturur, zaten bu paraları biraz da bu konsept yaygınlaşsın diye veriyorlar. Tweet almak değil ama işte ileride "bu capsi/görseli/müziği ben yaptım" falan diye dijital olarak imzalayabiliriz her şeyi. Telif vs. olaylarında insanların işine yarar herhalde, çünkü şu an kullanılan sistem cidden epey antik.
  • plutongezegendegilmi  (08.03.21 14:11:30) 
Hayret kimsenin aklına gelmemiş. O kadar parayı reklama Ödemiş. 2.5 milyon doları bir tweet için veren adam ondan en az 3 katını kazanacağını biliyordur yoksa o yatırımı yapmaz.


  • zoghurt  (08.03.21 14:13:05) 
millet ne güzel kazanç kapısı buluyor kendine. NFT denen zımbırtı ile durduk yere para kazanıyor millet.


  • co2s2  (08.03.21 15:57:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.