[]

arkadaşımın kedisini yabancı birine(bana) nasıl alıştırabiliriz?

arkadaşım kedisiyle tek yaşıyor ve kedi çok çekingen ve korkak bir kedi. geçen gün ilk kez evine gittim ve kedi bir köşeye sinip oradan hiç çıkmadı. sonraki günde de bir dolabın arkasına girip işemiş ve ordan hiç çıkmamış. kedinin psikolojisi bozuldu resmen yabancı birini görünce. kedi otu işe yarar mı? elimde kedi otu tutsam ona versem bana ısınır mı? bundan sonra da arkadaşımın evine gidebilmek istiyorum lütfen tecrübelerinizi paylaşın. birkaç gün evinde kalsam mesela hızlı bir şekilde ısınır mı?




 
Konserve yaş mama alın ve yarım yarım şekilde ona verin, ani hareketler yapmadan sevmeye çalışın ve o yanınıza gelsin :) Kendisi kısa sürede size alışır


  • mcgrain  (08.03.21 09:09:40) 
@mcgrain baya garip bi kedi ya. hiç mamayla motive olan bi kedi değil ama deneyeceğim sağolun.


  • olsen  (08.03.21 09:23:46) 
ödül maması falan yok mu şu lüp lüp yaladıkları koklat onu bir bakalım


  • duyurukullanıcısı  (08.03.21 09:37:51) 
düzenli olarak gördükçe alışır. bizim kedi arkadaşlar ilk geldiğinde saklanma yerinden asla çıkmıyordu. 3-4 görüşmeden sonra beraber oynamaya başladılar. ama eve ilk girişlerinde yine bi kaçıyor bizimki. sonra kendiliğinden geliyor. ilk başta ödül mamasına filan yanaşmıyordu bile.


  • elorelia  (08.03.21 09:42:50) 
Bizim yetişkin kedi de yabancılardan çok çekinir, saklanır. Kendisiyle ilgilenmeyen insanlara daha çabuk alışıyor, bir de gürültülü ve yüksek sesli insanlardan hiç hoşlanmıyor. O yüzden bize gelen insanlara verdiğim tavsiyeyi vereceğim.

O kadar korkaksa mamayla falan uğraşmayın, kediyi görmezden gelin. Kediden tarafa bile bakmayın, ilgilenmeyin. "Bu hiç benimle ilgilenmeyen yabancı kim" diye meraklanıp çıkmaya başlar kısa zamanda, ondan sonra ani hareket yapmadan sevme, mama verme yöntemlerini deneyin ve kediyi severken ya hiç konuşmayın ya da yumuşak bir sesle konuşun. Birkaç gün evinde kalacaksanız daha da iyi, siz ne kadar az ilgilenirseniz o kadar çabuk alışır.
  • kobuzchu kiz  (08.03.21 10:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.