[]

Neden evlendiniz/evleniyorsunuz?

Soru başlıkta, sadece iki nokta var belirtmek istediğim. Birincisi sadece evlenmiş ya da kesin bir şekilde evlenme kararı almış ve şu an süreci yürüten birileri cevap verirse sevinirim. İkincisi de "Birbirimizi sevdiğimiz için." gibi basit bir cevap değil aradığım. Birbirinizi sevdiğiniz için birlikte yaşamak yerine neden evlenmeyi tercih ettiniz; altın için mi, çocuk istediğiniz için mi, yurtdışı planı mı vardı v.s. v.s..?

Kendim cevap vereyim, üç ay sonra nikahım var. Ben açıkçası evlenmeyi kesinlikle istemiyorum, bu soruyu da bu yüzden soruyorum, benim durumumda olan başkaları var mı görmek istediğim için. Nişanlımı çok seviyorum ve onunla yaşamayı da çok istiyorum. Ama bunu araya aileleri alıp, bir sürü aile dramasına katlanıp, ilişkimizi devlete de onaylatıp yapmak bana çok koyuyor. Sadece eğer evlenmeden sevgilimle yaşarsam ailemle aramda çok büyük sorunlar çıkacağı ve bu yüzden suçlu hissedeceğim için evleniyorum. Nikahta gelecek altınlar da bonus. Ve evet bu yüzden kötü hissediyorum, ideallerim için daha fazla mücadele etmem gerekiyordu bence. Ama işime geldi kolay yolu seçtim kısacası.

Neyse evet, siz neden evlendiniz?

Edit: Eklememişim ama kadın tarafıyım bu arada ben.

 
Genelde çift olarak kabul görmek için evleniliyor. Toplumumuzda evlilik çok saygın bir kurum. Bazı haklar elde ediliyor nikahla.


  • my pink  (07.03.21 17:52:05) 
Çok söyleyecek şeyim var ama size yakın düşüncelere sahibim, başka bir ülkede olsam büyük ihtimalle evlenmez ama çocuk yapardım. Kadınım bu arada.


  • Hallegadola  (07.03.21 18:21:34) 
Türkiye’de legal olarak cift olarak kabul edilmenin tek yolu bu oldugu icin. Civil unionship gibi bir düzenleme yok bizde. Ayrica zaten birlikte yasiyoruz ancak türkiye/amerika/belcika arasi gidip gelmeli bir düzenimiz var ve evlilik olmadan aramizdaki bagi legal olarak kanitlamak, gecici ziyaret vizelerini ayarlamak oldukca zor. Bir yandan bu evlilik isini bu kadar büyütenleri de anlamiyorum cünkü evlilik sizin ondan ne anlayip nasil yasadiginiza bagli olan bir kavram. Mesela biz su anki hayatimizdan daha farkli bir hayat yasamayi planlamiyoruz. Su an zaten yilda 1 kere kendi basimiza, 1 kere de cift olarak farkli sehirlerdeki ailelerimize ziyarete gidip 5-6 gün kaliyoruz, bayram seyrandan bagimsiz olarak. Akademisyen oldugum icin soyadim önemli, evlilikle de degistirmeyecegim. Partnerimin benden önce de yasadigi evde, onun ve benim önceki evimden getirdigimiz esyalarla yasiyoruz. Amerika’ya temelli yerlesene kadar bu da degismeyecek, sirf nikah yaptik diye ev düzmek ikimize de sacma geliyor. Kisacasi mesele biraz da kafada, atilan imzalardan ziyade. O imzayi atmadan beraber yasarken de söylediginiz sorunlardan muzdarip olabilirsiniz. Mesela partneriniz evlenmeden beraber yasarken de ailesine cok düskün olabilir, iliskinize onlari dahil edebilir. Bizim sürec durumu: 3 senelik iliski, gecen yaz yapilan evlilik teklifi, Eylül sonundan önce (o tarihte ben Amerika’ya dönüyorum cünkü) gerceklesmesi gereken nikah.


  • feliss  (07.03.21 18:53:49) 
birlikte yaşıyorduk evlenmek gibi bir düşüncemiz yoktu. Yurtdışına gitmeye karar verdikten sonra evlilik işlerimizi kolaylaştıracağı için evlendik. İmza dışında tek değişen ailelere karşı daha sorumlu hissediyor oluşumuz sanırım.


  • tuborg yesili  (07.03.21 21:03:34) 
Ben ha birlikte yaşadım ha evlendim diyerek evlendim.
Bir arkadaşım da darklı bir şehre taşınmışşlardı sevgilisiyle; şey demişti: bir kaza geçirsem sevgilimi muhatap almayacaklar ama eşim olsa direkt ilgili kişi olacak. O yüzden evlendim.

  • somethinginthewayshemoves  (07.03.21 21:44:44) 
yazacaklarımı yukarıda hep yazmışlar kobuzcu+1 r evolution+1


  • basond  (07.03.21 22:38:19) 
Devletin seni resmi olarak tanıması ve haklarını korumaya alması. Sizin beyaz yaka Coolluğuyla reddetme imkanına sahip olduğunuz evlilik, kadınların çoğu için hakları adına bir güvence.

o kadar büyütülecek bir şey yok zaten, altı üstü bir nikah akdi.
  • KaraSakall  (08.03.21 12:19:51) 
siz de çok haklısınız evlilik sözleşmesinden tiksinmek için sayısız neden mevcut arkadaşlara da katılıyorum. ben de nişanlıyım ve sosyal yaşantım nikahsız yaşamayı sorun etmeyecek durumda olsaydı resmiyete dökmezdim işi. kolay yol+1


  • ala09  (10.03.21 04:05:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.