[]

Avukatla ilişki nasıl olur?

Avukatınız var mı yoksa ihtiyaç duyarsanız nasıl tutarsınız avukat? Avukatı olanların avukatlarıyla ilişkileri nasıl zırt pırt danışabiliyorlar mı bi kere para verince? Avukattan hizmet alma nasıl işliyor merak ettim.




 
Ben bir konuda avukatla anlaşacağım. Çekingen bir kişiliğim olduğu için dosya numarasını alıp kendim takip etmeyi düşünüyorum. Avukattan avukata değişir herhalde bunun cevabı. Burada para verip hizmet alamayanlar da var. Müvekkili olmadığı halde sabırla cevap veren de var.


  • gelmeistemem  (07.03.21 12:29:56) 
Temelde iki şekilde ilişki kurulur. Bir, bir dava dosyanız vardır onun için vekaletname verirsiniz, o dosya İçin avukatınız bir ücret ister, avukatınız sizin için dosyayı takip eder. Siz de dosya kapsamındaki konuları avukatınıza sorarsınız. İkincisi sürekli danışmanlık. Şirketler genellikle sürekli danışmanlık alır. Aylık ücret karşılığında şirketle ilgili hukuki konularda danışırlar.


  • illiyet dağı  (07.03.21 12:39:14) 
avukat olan guvendigim arkadaslarima giderim ilk olarak.

bir onceki kiracisi oldugum evden cikarken baya bir gorusmustuk kendisiyle, ne kadar danismanlik ucreti vermek istesem de kabul etmemisti.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (07.03.21 12:44:50) 
ilk anlaşmam dayımın vefatı ve ilk eşinden olan çocuklarını mahkemeye vermemle başladı. dayımdan alacağım vardı. ikinci eşi borcu kabul edip kendi ve çocuklarının payına düşen miras kısmında malların intikalinden sonra satıp ödeyeceğini söz verdiği için kendisi ile anlaştım. avukatımın kendisini, gıyabında annemin kuzeninin kızıyla evli olmasından ötürü biliyordum ve anne tarafında birkaç kişinin dosyasına bakıyordu. bu dosya ile anlaştım masraflar+%15 şeklinde.

daha sonrasında; aile içi ortaklık giderilmesi (arazi), iş mahkemeleri, isim düzeltme, icra vb. konularında tüm dosyaları ona vermeye başladım. aslına bakılırsa zaten devam eden davalar vardı ama dahili davalı durumundaydık müdahalemiz pek bir anlam ifade etmiyordu.

ancak hukuk farklı bir olgu. usul nedir, esas nedir, hukuk nosyonu nedir. biraz okuyup araştırınca haklı bile olsanız usul hatasından kaybedebilir, dosyanızı takip etmediğinizden haklı iken haksız olabilir. kazandığınız dosyada düzgün bir savunma ile daha fazlasını kazanabileceğinizi görünce anlıyorsunuz ki bu işi bilen birine bırakmak lazım.

rakam konusuna gelince telefon açıp aklıma geleni soruyorum bunlar için bir talebi olmadı. bir dosyaya bakmasını rica edip istediği rakamı söylediği zaman da pazarlık yapmadım, kabul ettim.
  • phonex  (07.03.21 12:46:51) 
illiyet dağı’nın verdiği ilk seçnekteki gibi bir dosya üzerine anlaştım avukatımla. O dosya için bile zırt pırtı geçtim karşı taraf dilekçe vermiş anası şöyle böyle diyor ekini göremiyorum adileye giden bir avukatınızla baktırabilir misiniz diyorum bana tebliğ edilmedi o işler öyle yürümüyor her dakika bir dosya ile uğraşamam diyor benimki. Ne oldu ertesi hafta karar çıktı.. Ondan önceki avukatla delilleri vereceğiz son gün geldi artık arayıp soruyorum yoğundum bakamadım diyor. İki hafta olmuş göndereli 100 tane resme göz atmaya vakit bulamadı alelade seçmiş yollamış. Özellikle bunu delil yapalım dediğimiz tek delil yok içinde.
Avukatlar duyuyorum geçinemiyoruz dosya yok diyen. Öyle birini bulmak gerek aslında dosyana sarılsın diye. Ben hep adını duyurmuşlarla çalıştım bana denk gelenlerden zerre de memnun değilim açıkcası.

  • cilekli pasta  (07.03.21 12:49:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.