[]

Köpeği duşa sokmak

Selamlar,
3 haftadır 1.5 yaşında kırma labrador bir köpeğimiz var. Barinaktan aldik, gecmisini bilmiyoruz çünkü başıboş bulunmuş, devlet barınağında sahibi çıkar mi diye kalmis, çıkmayınca da böyle sahiplendirme barınağına gelmiş. Hâliyle hiç banyo yaptı mi ya da suyla alakalı sıkıntısı var mi bilmiyoruz.

Bildiğimiz banyo var evde malesef, italyan banyo vs olsa neyse.
Her şeyi denedim; ilk banyo kenarina gelmiyordu uzaktan ses cikariyor havluyordu.
Şimdi ödülle falan kenarina geldi duruyor, hatta iki patisi ile üstüne çıkti ama tamamen gelmiyor. Eşimle beraber icindeyiz vs ama yok olmuyor.
Fistik ezmesi sürün demişler, sürdük ama bakıyor, ses cikartiyor çıkıyor odadan uzaktan bakiyor falan.
Ne yapacagimizi bilemiyoruz açıkçası. Yani kötü durumda değil ama eninde sonunda yıkanması lazım yani.

 
bence 3 hafta başına ne geldiğini bilmediğiniz bir köpeği banyoya sokmak için erken. bazen köpeklerin kendilerini yeni yuvalarında güvende hissetmesi aylar alabiliyor. veterinere götürüp yıkatabilirsiniz, hem suya alışmış olur hem veteriner tavırlarından davranışlarından tecrübelerine dayanarak size tavsiye verebilir.


  • nlgyrn  (07.03.21 01:40:08) 
normalde suyu seven köpekler bile bu küvete girme konusuna direniyor ve korkuyorlar.
benimki de kanepenin arkasına saklanmaya çalışırdı bıcı bıcı diyince.

bence suyu sevdirmekle başlayın.
banyoyu normalde temizlemek için de yıkıyor olmanız lazım, yani bir temizlik öncesi küvetin yakınında, el duşunun uzandığı mesafede biraz suyla oynatabilir, öyle yıkayabilirsiniz.
yaz olsa, bahçede falan yıkamayı deneyin derdim.

en kötü ihtimalle veterinere götürün ama orada da korkabilir çünkü kucağa falan alınacak.
zaten veterinerden genel olarak hoşlanmıyorlar, ters de tepebilir.

bence madem küvetin yakınına geliyor, o zaman küvetin dışındayken yıkayın banyonun içinde.
illa köpük köpük yıkamasanız da, suyla tanıştırın bir şekilde yani.
  • blatta hiberna  (07.03.21 02:03:54) 
Oyuncaklarını küvette/duş kabininde yıkayın. İlgisini çekebilecek oyuncakları banyoya götürün. Yıkandığında zarar görmeyecek bir oyuncak olsun. Ya size özenecektir oyuncaklarını banyoya götürecektir ya da kendisi yıkanmak isteyecektir. Bu işi oyuna çevirirseniz daha kolay olur. Banyo fırçası vardır galiba. Onunla böyle banyoda değilken tarayın, fırçalayın. Küvetin sıradan bir yer olduğunu fark etmesi lazım, suda oyuncaklarıyla oynamaya başlayınca zaten yıkamaya kalksanız bir tepki vermeyecektir.


  • GoodMorningTeacher  (07.03.21 02:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.