[]

Vefat durumunda kredi kapama ve abonelikler

Babamı 2020 kasım ayında konulan akciğer kanseri teşhisi sonucunda, şubat 2021 de kaybettim.. Rahmetlinin 2018 yılında Ziraat Bankasından 48 ay vadeyle çektiği ihtiyaç kredisinin toplamda 10 bin lira kadar bir borcu kaldı. Krediyle birlikte hayat sigortası yapılmıştı elbette. Vefatından 3 gün sonra gerekli evrakları bankaya sunduk. sigorta şirketine göndereceklerini işlemin 2-3 ayda sonuçlanacağını ilettiler... Krediyi çekerken epey bir sigorta masrafı ödediğini hatırlıyorum.. Farklı bir paket satmışlardı hatta.. Sigorta sözleşmesine de ulaşamıyorum maalesef. Bankada ulaşamadı..
Sormak istediğim, sigorta şirketi bize geri kalan miktar olan 10 bin lira mı ödeyecek, yoksa kredinin tamamı olan 50 bin lira mı ödeyecek?
İnternetten çelişkili bilgilere ulaştım. Banka görevlisine sorduğumda hayat sigortası sözleşmesine bağlı olduğunu söylüyor.. Ancak sözleşmeyi de veremiyorlar..
Genel olarak bu işler nasıl oluyor ? Bilmem gereken bir durum var mıdır ?

Ekstra soru olarak , babamın üstüne olan elektrik,su,doğalgaz aboneliklerini üstümüze almamız gerekiyor mu ? bu şekilde faturaları ödemeye devam etmemiz bir problem teşkil eder mi ?

 
kredi konusunda bilgim yok ama faturaları, abonelikleri üzerinize almanız gerekiyor.
artık birçok kurum veraset ilamına bile gerek olmadan ölüm belgesiyle de işlem yapıyor.

başınız sağ olsun.
  • blatta hiberna  (06.03.21 20:36:09) 
Başınız sağolsun. Biz abonelikleri iptal etmedik ödemeye devam ediyoruz bir sıkıntı olmadı.


  • cilekli krep  (06.03.21 20:36:23) 
başınız sağolsun. kredinin sigortasını yeniletmiş miydiniz? yeniletmediyseniz ve yıllık yapıldıysa sorun çıkar...


  • naksidil  (06.03.21 20:41:13) 
Başınız sağ olsun.

Faturalar ve abonelikleri üzerinize almalısınız +1

Mevcut durumun sorun teşkil etmemesi yasaya uygun olduğu anlamına gelmiyor. Zor bir işlem değil. Halledersiniz hemen.
  • himmet dayi  (06.03.21 20:59:51) 
Öncelikle başınız sağ olsun, Allah geri kalanlara sabır versin. 4 yıldır sigorta sektörünün içinde olan biri olarak cevaplamaya çalışayım. Bahsettiğim bildiler genellikle bankadan bankaya değişir ancak fikir vermesi açısından işinize yarayabilir.
1. Kredi sigortası genellikle kredinin açık kaldığı süreyi kapsar, yıllık olmaz. Sadece tek çekim ya da taksitli olarak yıllara bölünür. O yüzden yenileme yapıp yapmadığınızın bir önemi olmaz.
2.si genellikle hayat sigortaları kalan kredi bakiyesinin ödenmesi üzerine yapılır. Yani kalan 10k tutar sigorta kapsamındadır. Banka sigorta şirketine bildirir ve hesaba geçen parayla sizin onayınız ile krediyi kapatır.
3. Sözleşmeye ulaşamıyoruz gibi bir bahane söz konusu olamaz. Kredi açık kaldığı süre boyunca her türlü o sözleşmeye ulaşabilirler. Belirli bir yıl da arşivde saklama zorunlulukları var. Genel merkezi arayarak kayıt oluşturup sözleşme örneğiniı isteyebilirsiniz. Daha hızlı çözüm için BDDK dan şikayet ederek de alabilirsiniz. Vermek zorundalar.
En önemlisi hayat sigortasının mevcuttaki hastalığı kapsayıp kapsamadığıdır. Kapsamadığı durumlarda parayı alamayabilirsiniz.
  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (06.03.21 21:03:15 ~ 08.05.21 00:37:18) 
Cevaplayan ve taziyelerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
Mail arşivinden sigorta sözleşmesine ulaştım.. söylediğiniz gibi kredi vadesi kadar yapılmış.

linkteki gibi bir tablo eklemişler... Babam 17.02.2021 de vefat ettiğine göre sanırım 4. yıldaki tutarı alacağız.

prnt.sc
  • ataman  (06.03.21 21:25:04) 
Herhangi bie tutar almayacaksınız hocam. Sigorta şirketi sizin yerinize bu krediyi kapatacak. Ben yanlış anlıyorumdur belki ama mesajlarından elinize para geçecekmiş beklentisi algıladığım için yazıyorum. Başınız sağolsun.


  • baal  (07.03.21 01:01:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.