[]

Kedileri birbirine alıştırmak için Feliway deneyen var mı?

Evde biri 5-5,5 yaşında, diğeri 5-6 aylık iki dişi kedi var. Büyük olan kısır, diğeri henüz değil, yakında halledeceğiz onu da.

Günün büyük kısmı olaysız geçiyor ama büyük kedi yorganın altından pek çıkmıyor. Mama, su, tuvalet, bir de ufaklığı dövmek için çıkıyor arada. Ufaklık aşırı enerjik, oyun falan oynamazken aniden sırta atlama, kafaya çıkmak için pençelerini kulağa takma gibi huyları var. (Kedinin bizzat benim sırtımdaki temsili görüntüsü ektedir.) Her yerimiz tırnak izi, çizik, diş izi kaplı. Veteriner passiflora kullanmamızı önerdi, o derece.

Esas sıkıntı şu, günde 3-4 kere küçük kedi kum kabına girdiğinde büyük olan gelip kabın başında dikiliyor, 10-15-20 dakika nöbet tutuyor ve ufaklığı çıkartmıyor. Zavallı patisini kafasını uzattıkça dayak yiyor ötekinden. Küçükte travma oldu, büyük kedi orada olmasa bile kumda uzun süre bekliyor sonra da yaldır yaldır (bazen kutunun kapağını bile yerinden çıkararak ve mutlaka her yeri kum yaparak) koşarak çıkıyor kutudan.

Bir şekilde bu iki kediyi birbirlerine alıştırmamız lazım, yoksa delirip küçük kediyi başkasına sahiplendireceğim ama çok tatlı it, kıyamıyorum. Bir yerde Feliway önermişlerdi, son çare alıp deneyeceğim ama önceden kullanan ve deneyimi olan varsa tecrübelerini duymak isterim.

 
ben kullanıyorum, benimkilerin birkaç huyu düzeldi feliway'den sonra.
mesela en yaşlıları kanepemin sırt minderine çiş yapıyordu bazen, o kesildi.
alfa olan da diğerlerini biraz sıkıştırıyordu bazen, o pek kalmadı.
bir de oyuncaklarıyla daha çok oynamaya başladı hepsi.

bu arada kedi besliyorsunuz, siz de biliyorsunuz ama yine de söyleyeyim, küçük olan daha "küçük".
hem o huyları büyüdükçe düzelir hem de bir yaşına falan geldiğinde büyük olanın davranışları değişir.
o dengeyi bulmaları için zaman lazım.
bu süreçte anlattıklarınız çok normal.

bir süre sonra ya küçük büyüğe iki tane patlatır ya da bir şekilde itaat eder, ondan sonra yoluna girer her şey.
  • blatta hiberna  (06.03.21 18:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.