[]

Ev stüdyosu kurma 101

Selamlar,

Eşime ufaktan bir ev stüdyosu kurmak istiyorum. Ağırlıklı olarak şarkı söylüyor ve saz çalıyor %80 söyleme %20 enstrüman diyebilirim. Biraz araştırdığımda ucu bucağı yok konunun. Youtube'dan videolar izliyorum ancak gittikçe kafam karışmaya başladı. Ben istiyorum ki ona minimum isterleri sağlayabilecek bir ortam yaratayım eğer severse kendisi ekipman alarak geliştirir zaten. Hazır kit önerileri var resimde birini paylaşıyorum. Almam gereken minimum ekipmanlar ne olmalıdır ? Hediye olarak alacağım için ikinci el almakta istemedim. ikibin liraya kadar çıkabilirim.

almam gerektiğini düşündüklerimi yazdım ancak hangileri gereli/gereksiz emin değilim;

- condenser mikrofon
- phantom 48v destekli ses kartı
- pop filtre
- flat kulaklık(malum apartman)
- baglantı kabloları

 
Behringer umc22 kullanıyorum. oldukça memnunum giriş seviyesi kartlarda devasa farklılıklar olmayacaktır performasta. o nedenle behringer işini görür.

bu arada DAW seçerken bir tavsiye: Pro Tools ve Studio One için aylık abonelikler var. Aşağı yukarı 100 lira gibi bir rakama denk geliyor. Full versiyon hepsi. İçinde tonlarca plug-in var. Tüm güncellemeleri sorgusuz sualsiz alıyorsun.
  • emre513  (05.03.21 17:47:46) 
yazdığınız liste yeterli akustik düzenleme alperz'in söylediği gibi (en azından ilk yansımaların soğurulması) oldukça fark yaratır fakat boya mikrofona katılmıyorum kendisi fiyat performans olarak verim aldığını söylese de ev için shotgun mikrofon çok tavsiye etmiyorum ben daha geleneksel bir geniş diyaframlı condenser mikrofon daha makul olacaktır.

MXL'in 1 geniş diyaframlı 1 de elektret (enstruman için) olmak üzere makul paketleri var akalin müzik'te bakınmanızı incelemeri dinlemenizi öneririm.

Bi de azıcık midi bişeyler bızıklamak için 49tuşlu alesis ya da nektar gibi bütçe model bir midi klavye almak da isteyebilirsiniz.
  • hedep  (05.03.21 18:04:10 ~ 18:05:19) 
behringer c2 al. ucuz ikili set. ufak diyafram, öyle büyük dyaframlılar gibi dışardaki sesleri çok çekmez.

istersen enstrumana xy stereo olarak konumlandırırsın, istersen bi tanesini geriye koyup room soundu alırsın veya hem çalıp hem söylerken de iş görür. fiyatına göre muhteşem ben kullanıyorum.

ses kartında en önemli etkenlerden biri mikrofon preamplisinin karakteri ve markası. ben presonus kullanıyorum memnunum ama pahalı gelebilir, geçen sene aldığımda 1200 civarıydı presonus 24c

bu kartın da özelliği mac, windows, android, ios herşeyde çalışıyor preamplilerinden de memnunum genel olarak. behringerden ses kartı falan alınmaz aslında hiç bişey alınmaz da işte c2 olayı güzel ben memnunum.

kulaklık fiyat performans olarak presonus hd7 açık veya hd9 kapalı olanlardan birisini alabilirsiniz. kayıt miks ile uğraşıp da parası olmayan insanlar genelde presonus hd7 ya da hd9 alıyor fiyat performans olarak güzel malzeme kalitelsi kötü.

mikrofon sehpası seti var masaya takmalı 60 ila 150 arasında değişiyor. uzunluğuna göre.

www.lastvoice.com.tr

buradan almıştım ben 2 tane masaya bağlamalı iş çözüyo ama muhteşem kaliteli değil, set oluyor zaten pop filtreli falan yoksa da tek alırsın.

kabloları markalı aldım ben. kirlin marka senkoptan aldım.

www.senkop.com.tr
  • killerbee  (05.03.21 18:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.