[]

15 gündür veterinerde yatan kedi

Evet tam 15 gündür yatıyor.
Boğazına bir şey takıldı heralde diye götürdüm, tüm muayene ve tetkikler yapıldı bişey çıkmadı ama üst solunum yollarında sıkıntı olduğu için bu hale gelmiş dediler. Serumlar-ilaçlar alacak gözetimimizde olsa daha iyi olur dediler peki dedim yatırdım.
Son birkaç gündür kuvözde yatıyor, baştan beri her gün serum cart curt devamlı alıyor.
Öksürüğü kesildi çok şükür ama inanılmaz burun akıntısı var şu anda(gittiğinde yoktu)
Enerjisi tamamen tükenmiş gibi, zar zor birkaç adım atıyor sonra yatıyor hemen.
Fazla akmaktan burnu yara olmuş, temizlerken silmekten de oluyor sanırım pek nazik olamıyorlar diye düşünüyorum.
Öksürükten kurtulduk ama panter yavrum gitti boş bir çuval kaldı sanki elimde, ve hala ne zaman çıkacağı belli değil. Kendini yalarken hiç görmüyorum eskiden devamlı yalanırdı şimdi sadece burnunu yalıyor o da hızlıca ve çok kısa.
Kliniğe güvendiğim için yatırdım ama şu anda sürekli sorguluyorum yanlış mı yapıyorum diye... kolundaki damar yolu 3-4 güne bir değişiyor başka bacağa geçiyor, delindi her yeri.
O kadar üzülüyorum ve vicdan azabı çekiyorum ki ona bunları yaşattığım için, bir yandan da götürmesem belki daha kötü olacaktı diyorum... çünkü yemek yemiyodu gittiğinde. Birkaç güne iştahı düzeldi sonra tekrar gitti.

Neden iyileşmiyor diye soruyorum, üst solunum yolları böyledir yavaş iyileşir. Balgam söktürücü kullandığımız için burun akıntısı arttı zamanla atacak bitecek diyolar ama güvenim sarsılmaya başladı.

Sizce bu kadar uzun sürmesi normal mi?

 
bunlar virutük belirtilere benziyor. hekime guvenmiyorsanız baska bir veteriner arastırın derim. cunku standart igne-serum bakalım iyilesir kafasında çok veteriner var.


  • orpheus  (05.03.21 01:44:22) 
Üniversite veterinetlik fakültelerine başvurabilirsiniz bu derece ağır vaka önemsenecektit bir kaç yerden fikir almakta fayda var


  • apocalipy  (05.03.21 03:13:26) 
üniversiteye başvurmak yerine güvenilir bir veterinere başvurun derim.
üniversiteler daha çok cerrahide iyi.
onun dışında modern tıbbı pek takip edemiyorlar maalesef.

ama bence hızlı bir şekilde çevrenizde birkaç veteriner arayın.
ya da yakınlarınızdaki birkaç veterinere gidip görüşün.
tahlil sonuçları varsa gösterin, fikir alın ve danışın.
ona göre karar verin.

geçmiş olsun.
  • blatta hiberna  (05.03.21 08:41:19) 
Çevremde daha iyi bir klinik tavsiye eden olmadı. Dün gece uyuyamadım hep internetten klinikler hakkındaki yorumları okudum, iyi yazan da var kötü yazan da. Sanırım bu hafta bitiminde iyileşme olmazsa eve getireceğim.


  • megalomaniac  (05.03.21 10:44:16) 
hayvan belli ki hasta, eve getirmeniz doğru olmaz.
ya o veterinerde bırakın ya da başka bir veterinere götürün.

her veterinerin elbet memnun olmayan müşterisi de vardır.
birkaç kliniği arayıp telefonda kedinizin durumunu özetleyip fikir alın, danışın.
internetten okumakla olmaz.
  • blatta hiberna  (05.03.21 11:15:46) 
merhaba. teşhis yok gördüğüm kadarıyla. olmaz... fip'e benziyor maalesef ve verdikleri cevap da pek bir şeye benzemiyor. eve getirmenizin bir anlamı olmaz, evet.

hangi şehirde olduğunuzla beraber veteriner tavsiyesi için bir duyuru açın derim. benim tavsiyem denizhan akçelik: www.instagram.com

ayrıca hafta bitimini falan da beklememenizi tavsiye ederim. fazla bile beklemişsiniz. bu gidişle bir dahaki ziyarete gidişinizde "sabah geldik ölü bulduk" bile denebilir. hemen eyleme geçmenizi öneririm.
  • bir garip melek  (05.03.21 14:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.