[]

Bu OKB mi?

Son zamanlarda annemde psikolojik bir durum başladı.

"Kalıbıma sığamıyorum, oturduğum yerde oturamıyorum." diyor. Geceleri uyanıp evin içinde dolanıyor, günlük yaptığı işleri yapamaz oldu, film bile izleyemiyor doğru düzgün.

Hiç balkona çıkmazdı, sürekli balkona çıkıp hava alma ihtiyacı hissediyor, içim huzursuz diyor. Gün içinde çok kez geliyor ama tamamen gitmiyormuş.

Mesela akşam izlediği dizide kapıyı kim çalmıştı diye soruyor kendine, gece gece bu yüzden çok sıkıntı yaşıyor, uyuyamıyor. Çok saçma aslında, cevabı gerçekten merak etmiyor ama kafasına bu tür şeyler takılmaya başlamış.

Aklıma bir şey geliyor, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama cevabını bulamıyorum sanki, neyi bulamadığımı da bilmiyorum ama aşırı huzursuz oluyorum diyor.

Depresyona benzer belirtiler yok, morali genel olarak iyi ama yaşam kalitemi çok etkiliyor, berbat durumdayım diyor - ki asla belli etmez kötü olduğunda, muhtemelen çok kötü hissediyor.

Psikiyatrist randevusu aldık ama 17'sine çok var, ne yapalım bilemedik. Meditasyon tarzı şeyler yapmaya çalışıyoruz.

 
okb'ye pek benzemiyor.
sanki dışa vuramadığı başka bir sıkıntısı var onunla cebelleşiyor gibi.
doktor daha iyi bilecektir tabii. geçmiş olsun
  • filteria  (04.03.21 21:06:00) 
kaygı bozukluğu dediğimiz durum bence bu. doktor görmeden kimse kesin bir şey diyemez tabi ki.


  • theseachange  (04.03.21 21:09:07) 
Menopoz belirtileri olabilir mi?


  • kobuzchu kiz  (04.03.21 21:43:01) 
okb bu değil. yukarıda söylenenlerin hepsi olası.


  • mikahakkinen  (04.03.21 22:07:17) 
Annen bir ilaç veya bitkisel bir karışım kullanıyor mu?

Vaktiyle bir psikiyatra gittim özel doktordu. Cidden ağır durumda hissediyordum ama adam bana 7 tane birden ilaç verdi. Bunlardan biri aripiprazol etken maddeli abilify diye bir ilaçtı hatta onu yazarken "sizi biraz hareketlendirelim" dedi.

Onu kullandığımdan itibaren kesinlikle duramaz oldum. Ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum ne ayakta normal durabiliyorum. İlla zıplayacam koşacam bişey yapıcam yani. Mesela bir gün kendi kendime dedim ki yahu çamaşır yıkamam lazım gideyim de koyayım. Arkadaş çamaşır bulamadım evde. Çünkü o çamaşırı koymuşum yıkanmış çıkarıp asmışım sonra toplayıp katlayıp yerleştirmişim. Çoktaaaaan yapmışım, aklıma ilk geldiği anda. Hatta uzun yola çıktık arabayla, en geç yarım saatte bir durduruyordum arabadan inip biraz zıplıyordum yürüyordum koşuyordum, sonra tekrar arabaya binip yola devam ediyorduk, uzun yol böyle geçti.

Acaba kullandığı bir ilaç veya bir karışım bir takviye var mı dite sormamın sebebi, ona böyle tesir eden bir madde mi var veya bilmeden elde edildi onu öğrenmek. Aynı benim hallerime benziyor.
  • 1bir1bir1  (05.03.21 05:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.