[]

Terk edilmiş araçların hikayesi...

Özellikle son zamanlarda sıkça görüyorum bu tarz yol kenarında terk edilmiş araçlardan. Mesela Cihangir'de bi tane gördüm geçen gün Mercedes'in milyonluk jipi kenarda öyle pas tutmuş.

Bunların hikayelerini çok merak ediyorum ne olabilir sizce, ya da direkt bildiğiniz bi hikaye var mı?


 
Şunu biliyorum.

seyler.eksisozluk.com

Her şey olabilir. Ben 1999 Gölcük depreminde çocuktum. Lego'larımla oynamıştım o akşam. Deprem olduktan birkaç gün sonra eve girmiştik. Lego'larım bıraktığım şekilde duruyordu. İnsanın başına bir sürü şey gelebiliyor.
  • dissendium  (03.03.21 23:14:01) 
O tür araçların mekanik arızaları oluyor, sahibinin ekonomik durumu bozulmuş olduğu için de yaptıramıyor, servis veya oto tamirci de aracını götür diyor ve evinin yakınında bir yerlere çektiriyorlar. Yürümeyen aracı ederine -ederinden kastım araın değeri - tamir masraflarının biraz fazlası gibi düşünün- satmak da çok zor. Bir süre sonra öyle kalıyor...


  • malheiros  (03.03.21 23:21:07) 
üstünde haciz vardı ya da ederinden fazla vergi borcu vardır onu ödeyip satmakla uğraşmaz kimse. eski hurda araçlar ben de görüyorum ama dubai misali milyonluk jeep hiç denk gelmedim.


  • orpheus  (04.03.21 02:54:25) 
Cihangir'de komsunun araci boyle 10 sene yatti, 79-80 model bmw. Plakasi 34 BJK idi, adam araba kullanacak durumda degildi zaten yasliydi, arac bitikti her gelen bir parcasini sokuyordu ama plakasi icin astronomik bir para istiyordu. Sonunda biri cikti satti arabayi..yani plaka yuzunden yatiyor olabilir.


  • cooperr  (04.03.21 03:21:29) 
Annemin apartmanının önünde, benim de evlenmeden önce yaşadığım ev oluyor. Biz ortaokuldayken en üst kat komşumuz karısını çoluğunu çocuğunu bırakıp rusa kaçmıştı. Arabası hala apartmanın önünde duruyor. Neden çektirmediler oradan bilemiyorum.


  • suicides underground  (04.03.21 08:19:17) 
farkı kırık plkasız bir araç park yeri kaplıyordu şikayet ettim çektiler
bazılarının hikayesi böyle bitiyor

  • bir soru sorcam  (04.03.21 09:43:00) 
Birikmiş vergi borcu ya da çok yüksek tutarda mekanik arızadır sebebi.

Genelde sebebi büyük motor arızası oluyor, o an yaptırmaya gücü yetmiyor sahibinin, ya da satsa alınacak bir değerde olmadığı için müşterisi olmuyor.

Genelde az bulunan ve az bilinen modellerde yaşanır bu olay.

Diğer türlü sahibinin ölmesi/kaçması/kaybolması gibi olaylar nadirdir herhalde.
  • John Bloor  (04.03.21 09:43:26) 
Benim en büyük hayallerimden birine parmak basmışsınız. Bir gün uyucam şeytana kurucam bir ekip sokak sokak toplayıp tek tek toplayıp hurdacılara okutucam. Kadıköy tarafında da çok var :D


  • ayakkokususeveninsan  (04.03.21 09:46:28) 
Abi hayal diyince daha maneviyatlı bi şey sanmıştım ama o da iyiymiş hahahh :))

@ayakkokususeveninsan
  • msb  (04.03.21 15:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.