[]

bu ürünü aliexpressten alsam ne zaman gelir ve vergi filan öder miyim?

tr.aliexpress.com




 
15 şubatta sipariş verdiğim ürün dün ulaştı bana. kargo dahil yaklaşık 28 dolarlık bir alışverişti, 16 lira vergi ödedim teslim alırken. vergi her türlü ödüyorsunuz, galiba minimum 14 lira çıkıyor. (emin değilim)


  • ofelia  (03.03.21 17:55:11) 
%20 gümrük vergisi var, bir de gümrük sunum ücreti var sabit 10 lira gibi bişey olmalı. 1 ay içinde gelir, eskiden 15 günde geldiği de olurdu 2 ayı bulan da, değişen gümrük vergilendirmelerinden sonra almadım hiç bir şey.


  • John Bloor  (03.03.21 17:57:39) 
%20 vergi var fakat satıcılar pakete daha düşük fiyat yazıyor. İncelerlerse gerçek fiyatından vergi isteyebilirler ama örneğin elektronik bir şey aldım ben, 120 dolara, 18 şubatta almışım bugün baktım ptt'ye girmiş 38tl ücret çıkmış. Yarın öbür gün eve gelir herhalde.

1 dolarlık şey bile olsa 15-16 lira civarı çıkıyor bu arada evet.
  • nhk ni youkosu  (03.03.21 23:30:37 ~ 23:31:10) 
Satıcı kargoya verdiği andan itibaren 11-12 gün sürüyor. Çinden türkiyeye gelmesi 3-4 gün, gerisi gümrük ve dağıtım.

Satıcı ne zaman gönderir derseniz ertesi gün gönderenden 20 gün sonra gönderene kadar çeşit var. Yorumlarına bakın, eğer umursamaz satıcıysa yorumlarda şaf etmişlerdir.
16 liradan düşük vergi ödemedim. Tabi bu ürünün pahasına, beyan edilen ücretine göre değişebilir.
  • Unde bach canim  (04.03.21 03:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.