[]

Beraat karari cikti ama zorla getirme yapariz diyorlar.

Merhaba

Askerlikle alakali bakaya kalmak sucundan 4 yildir yargilaniyordum. Mahkeme kendi kendine yaziyor ciziyor, bazen beni otelde yakalayip ifademi alip saliyorlardi.

Sonunda gecen hafta mahkemeden beraat karari cikti. Cezaya yer yoktur falan yaziyor. Savci buna itiraz ederek istinafa basvurmus. Su an ben beraat etmisim.

Fakat ocak ayinda oturdugum mahalle karakoluna en yakin hastaneye kuul muayenesine goturulmem gerekiyor diye talimat gitmis mahkemeden. Polis memuru da aradi gel hastaneye gidecegiz diyor. Dedim beraat ettim, bosuna gitmeyelim. Ben seni her kosulda goturmejle mukellefim diyor.

Bu durumda gitmesem, ben beraat ettim zaten desem basima ne gelir. Gizli saklim yok, kacacak bir sucum kabahatim de yok ama biktim bunlari dort bes senedir takip etmeye.

Tesekkurler.

 
Mobildeyim editleyemiyorum.

Saglik kuruluna muayeneye gitmemiz gerektigini soyluyor polis memuru.
  • karlmarx  (03.03.21 16:06:49) 
e-devlet şifreniz vardır muhakkak vatandas.uyap.gov.tr buradan giriş yapın, dosya sorgulama kısmında ceza mahkemelerinden "Bölge Adliye Mahkemesi"nde görülmekte olan dosyanızı bulun. Orada da duruşma zabtı vs. gibi yazışmalar vardır, belki İstinaf mahkemesi yeniden rapor alınması için yazı yazmış olabilir... Bi noktada İstinaf mahkemesi ihzaren celbinizi isterse yine olmadık bir yerlerde polis kolunuza girebilir...


  • arpaci kumrusu  (03.03.21 16:15:52) 
Tesekkur ederim, polis memuruyla anlastik. Ama hazir beraat etmis olay kapanmisken ugrasmak da istemiyorum acikcasi. Arayip gelmiyorum, beraat ettigi icin gelmeyecekmis diye rapor yazip gonderin diyesim var. Uyap vatandasta ek bir yazi da yok bolge idare mahkemesinden gelen.


  • karlmarx  (03.03.21 16:20:06) 
hocam olay kapanmadi, istinaftan ne karar cikacak onu beklemeniz gerekiyor. istinaf karari bozabilir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (03.03.21 16:24:39) 
İstinaf mahkemeleri ilk derece mahkemesi gibi yargılama yapabiliyor. Duruşma düzenleyip tarafları tekardan dinleyebiliyor, tanıkları tekrardan dinleyebiliyor... Hakkınızda verilen beraat kararı kesinleşmediği sürece tam anlamıyla beraat etmiş sayılmıyorsunuz. Dediğim gibi ya karakola gelen yazının örneğini bulun, ya da uyap üzerinden sizi hangi kurumun hangi amaçla rapor için sevk ettiğine bakın. En nihayetinde istinaf mahkemesinin beraat kararını bozma ihtimali de var, dediğim gibi karar kesinleşmediği sürece beraat etmiş sayılmıyacaksınız...


  • arpaci kumrusu  (03.03.21 16:25:53) 
Cok tesekkur ederim.


  • karlmarx  (03.03.21 16:39:04) 
merhaba. öncelikle bakaya olmak ile yoklama kaçağı olmak aynı şey değildir. bakaya demek, sevk belgesini alıp belirlenen birliğine katılmamış kişi demektir. bakaya kalmanın günlük 6 küsür liradan bir cezası vardır. bu ceza tebligatı evinize ulaşmıştır diye tahmin ediyorum. para cezasının yanısıra cezai yargılama boyutu da görüldüğü gibi mevcut. cezai yargılamadan beraat etmeniz, askerlik yapmayacağınız anlamına gelmez. muhtemelen yoklama için aile hekimine gittiğinizde askerliğe elverişli olmama ihtimalini görerek heyete sahip bir hastaneye pasladı topu, siz de heyete girmediniz (verdiğiniz bilgiler çok sınırlı, anlamaya çalışıyorum). bu nedenle yaşandı tüm bunlar.

sonuç olarak halen askerlik durumunuz belirsiz. mbs sistemi doğrudan kollukla bağlantılı, polis/jandarma tc'nizi sorguladığında askerlikle ilgili adım atmanız gerektiğini tespit edebilir. bu durumda gündüz vakti askerlik şubesine getirebilir ya da tutanak tutarak sizi gönderebilir. her iki durum da aleyhinize çünkü idari para cezanız iki katına çıkar kendiniz gitmediğiniz takdirde. o nedenle en kısa sürede herhangi bir askerlik şubesine gitmenizi, gerekli bilgileri edinmenizi, AED raporu için gerekçeniz varsa hastane sürecinizi başlatmanızı öneririm.
  • üşüdüm üstümü örtsene hande  (03.03.21 20:59:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.