[]

Kira sozlesme yenileme

Benim kira sozlesmem nisan ayinda yenileniyor. Her sene zam icin nisan ayinda konusuyoruz ev sahibi ile zam icin.

Benim sorum farkli. Evden cikmak istesem ne zaman haber vermeliyim, nisanda zaten sozlesmem bitiyor. Dolasiyiyla haber vermem yeterli midir, surec nasil isliyor?

Ikinci sorum da su, diyelim ki nisanda cikmadim ama bu sene icinde cikmak niyetindeyim. Sozlesme otomatik olarak yenilecek zaten cikmayinca, ben bu sene cikmayi dusunuyorum diye bildirmeme gerek var midir?

 
Hocam çıkarken önceden haber vermenin mantığı ev sahibinin mağdur olmasını engellemek. Yani "hadi ben yarın gidiyorum" derseniz yerinize birini bulana kadar geçen zamanda kira alamaz, mağdur olur. Dolayısıyla her türlü çıkmadan 2-3 ay önce haber vermek en iyisi.


  • plutongezegendegilmi  (03.03.21 14:46:04) 
elinizden geldiğinde erken bir şekilde, mümkünse sözleşme yenilenirken de.. yazılı olmasına gerek var mı? bilemedim, ev sahibi ile diyaloğunuza bağlı. ama sonuçta ev sahibine erkenden haber verin ki, erkenden kiracı bulsun.

böyle bir durumda, empati kurmak lazım. siz o durumda olsanız, karşınızdakinin nasıl davranmasını isterdiniz?
  • co2s2  (03.03.21 14:51:29 ~ 14:51:59) 
Yasal olarak kiracı sözleşme yenilenme tarihinden 1 ay önce, ev sahibi 3 ay önce haber vermek zorunda. Bu haber verilmezse sözleşme otomatik zamlı olarak yenilenir. Zam oranı da yasal oranı geçmemek kaydıyla sözleşmede belirtilen oranda yapılır.


  • Abdurrahman  (03.03.21 15:14:30) 
en az 1 ay önceden haber vermeniz gerekiyor.


  • ankara06  (03.03.21 15:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.