[]

Altın mı götürmeli?

İşyerinden bir arkadaşım var 2 sene önce ben evlendiğimde nikahımda çeyrek takmıştı.

Kendisi de 4 sene önce evlendi biz tanışmıyorduk. Sonra çocuğu oldu o zamanlar da aynı yerde çalışmıyorduk ama tanışıyorduk. Gidemedik tebrik için çocuğuna, önümüzdeki günlerde bi yemeğe gideceğiz onlara.

Şimdi ne yapmalı? Zaten giderken ilk defa gideceğimiz için içki hediye vs alınır. Fakat çocuk için kaliteli/pahalı bir hediye mi götürmeli? Evet çeyreğe çeyrek gider de şimdi olmuş çeyrek fiuuu. O zamanın çeyreği bugünün gramı. Çocuğa hediye seçenekleri ile konuşursak mutlu olacağım, çocuk 3 yaşında.

 
çeyreğe çeyrek gider. o zamanı, bu zamanı yok. :) çocuğu mutlu etmek istiyorsanız ek olarak çocuğa hediye alabilirsiniz, tercih sizin. :)


  • draconas  (03.03.21 11:33:24) 
Çocuğa altın takmak yakışır, o size takmış siz de ona takın. Mecbur değilsiniz ama örfe dönüşmüş toplum adeti bu şekilde.


  • John Bloor  (03.03.21 11:34:13) 
Çeyreğin o zamanı bu zamanı yok maalesef. Çeyreğe gram takmak çok hoş olmaz.


  • mg3929  (03.03.21 11:46:11) 
O günün çeyreği bugünün gramı diye bir şey yok, karşılık olarak çeyrek ya da üstünü takmanız icap eder.


  • roket adam  (03.03.21 11:59:42) 
çeyrek şart üstelik çocuğu olmuş

onlar mı davet etti, siz mi gitmek istediniz
davet onlardan geldiyse zaten beklentileri ve ihtiyaçları vardır
+çocuğa hediye
  • bir soru sorcam  (03.03.21 12:03:02) 
bence eve ve çocuğu kaliteli/pahalı hediye götürmek daha mantıklı. altın, düğün / doğum gibi durumlarda "paraya ihtiyacınız vardır, bozdurun harcayın" der gibi oluyor sanki.

ben böyle durumlarda, anne babayla yakınsak çocuğun neye ihtiyacı olduğunu soruyorum. eğer bu söz konusu değilse, 1-2 yıl içinde kullanacağı bir şey almak daha mantıklı. şu anda giydiği giyecek, oynadığı oyuncak zaten tamam oluyor. sizin alacağınız şey fazlalık oluyor. o yüzden gelecekte giyilecek/oynancacak/kullanılacak bir şey almak daha mantıklı.
  • co2s2  (03.03.21 13:16:32) 
Zaten bi oyuncak dükkanına gidin güzel bi oyuncağa iyi bi para verirsiniz. Bu saatten sonra çeyrek olmaz zaten. Çocuk büyümüş anladığım kadarıyla. Hem de çocuk sizi çkk sever.


  • cilekli krep  (03.03.21 15:38:54) 
Pahalı hediyedense verin 650 lira doğru düzgün çeyrek alın derim ben. Çocuklu evin ihtiyacı bitmez zaten onlar en güzel şekilde değerlendirir. Yakın olsanız altındansa co2s2 gibi arayın sorun derim ama o samimiyet yok sonuçta.
Küçük hanımın/beyin hediyesi der veririm ben altını. Benim oğlum 2 yaşında pandemiden gelemeyenler oldu.bir arkadaşım açık açık yazdı geçenlerde şu hastalık biraz daha toparlasın senin oğlanın hediyesini getireceğim diye.

  • cilekli pasta  (03.03.21 16:35:31) 
Çeyrek +1


  • Hallegadola  (03.03.21 21:07:59) 
Kesinlikle çeyrek. O dönem arkadaşınız size çeyrek takmasa, kenara bir çeyrek koysa şu an elinde çeyrek olacaktı gram değil. Çocuğa alınacak hediye size kalmış ama aradan ne kadar zaman geçerse geçsin takılan altın aynen geri götürülmeli diye düşünüyorum.


  • hrvl  (03.03.21 22:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.