[]

superonline fiber internet port yönlendirememe

merhaba. evdeki bilgisayarda çalışan servise dışarıdan erişemiyorum. router arayüzünde yönlendirme ayarlarını yapıyorum (1), servisi çalıştırıyorum, canyouseeme.org ile public ip'de yönlendirdiğim port üzerinde (örnekte 50000/tcp) servisin cevap verdiğini görüyorum (2), yerelde servise ulaşabiliyorum (3) fakat dışarıdan ulaşamıyorum (4). public ip değişti gerçi. statik ip ile çözülür dediler öyle denedim yine olmadı. problemi ben anlamadım, müşteri hizmetleri de anlamadı.

(1) port yönlendirme: imgur.com

(2) canyouseeme: imgur.com

(3) yerelden erişim var: imgur.com

(4) dışarıdan erişim yok: imgur.com

 
Wan ip ile modem anasayfasında ki ip adresi eşleşiyor mu ? Superonline ve diğeri isp ler cgn ip verdiği için dışardan ulaşmak mümkün olmuyor. Örn: wan ip 175.120.10.10 ama modem anasayfasında 100.25.55.44 gibi bir ip görüyorsanız dışardan ulaşılması mümkün olmayacaktır.


  • delikedidilimiyedi  (03.03.21 02:33:38) 
modem arayüzü; imgur.com
whatismyip.com; imgur.com

cgnat ya da nat44 denen teknoloji yüzünden artık havuzdan ortak ip kullandırıyorlar. (türkiye'de aktif 42 milyon aktif internet abonesi varmış, çoğu gsm. ancak türkiye'ye tanımlanan ipv4 16 milyon küsur haliyle artık ddns ya da direkt modeme erişim hayal.) superonline'a mail atın cgnat'tan çıkarmalarını isteyin. büyük ihtimalle kabul etmeyeceklerdir. sabit ip alın diyeceklerdir. en son hatırladığım aylık 12 lira gibi bir fiyatı vardı.
  • phonex  (03.03.21 08:36:58) 
wan ip ile modem ip’si aynı. öyle olmasaydı canyouseeme’de public ip’de servisin çalıştığını göremezdim sanırım. cgnat değil problem. statik ip alıp denedim yine olmadı. bir şeyleri yanlış yapıyorum gibi.


  • orhan zeplin  (03.03.21 09:34:21) 
DMZ i açıp direkt makineye yönlendirerek deneybilir misin? PC ya da Modemde firewall olabilir. Kapatmayı ya da 80 numaralı porta izin verdirebilirsin.


  • phonex  (03.03.21 12:30:47) 
olmadı. pc ve modemde firewall kapalıydı zaten, dmz ile de denedim. canyouseeme'de çalışıyor görünüyor. nmap denediğim portların hepsini filtered gösteriyor. unfiltered görünen 5 port var onları da modem kullanıyor. ilginiz için teşekkürler.


  • orhan zeplin  (03.03.21 19:09:04) 
Huawei HG253s modem kullanıyorsan bunlarda problem var.

udp protokolünde dahili kullanmadığın bir ip'ye (192.168.1.99 olsun mesela) 55 nolu portu açtırmak istiyorum diye müşteri hizmetlerini arıyorsun. onlar oradan yapıyorlar. Yoksa modem yönetim kısmından yapsan bile dışarıdan görünmüyor çünkü.

Ondan sonra o yönlendirmeden başka kendin eklediğin zaman sorun olmuyor.
  • Northern Mariner  (03.03.21 20:29:20) 
Northern Mariner benim modem hg255s. "modem yönetim kısmından yapsan bile dışarıdan görünmüyor" demişsin ama eğer öyleyse canyouseeme'de servis nasıl çalışır görünüyor orasını anlamadım. müşteri hizmetlerini arayıp dediğin şekilde yaptırmayı deneyeceğim.


  • orhan zeplin  (03.03.21 22:15:02) 
problem yokmuş. telefonda hücreselden denedim oldu. kusura bakmayın tamamen benim akılsızlığım :)


  • orhan zeplin  (04.03.21 12:42:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.