[]

Yabancı dil kursunu bırakmak mantıklı değil mi?

Kasım 2019'da ikinci yabancı dil kursuna başladım, Mart 2020'de pandemi nedeniyle ara verdik, baktım biteceği yok Eylül 2020'de geri döndüm online olarak. Bu hafta A2 kuru bitiyor. Kurum indirimi olduğu için 275 lirayla başlamıştım, sonra şartlar değişti 400 lira oldu. Yeni dönemde yine zam gelmiş ve kurumla anlaşma daha belli değilmiş, iyi ihtimal 550, kötü ihtimal 750 tl olacak 4-5 haftalık kurs ücreti. Ben de tam A2 bitmişken bu zamlar da üstüne binince bırakayım diyorum ama emin değilim. Birkaç veri yazayım yorum için:

- Kasım 2019'dan beri düzenli olarak duolingo ile çalışıyorum, epey ilerledim. Rosetta stone'u da o kadar düzenli olmasa da kullanıyorum. Ayrıca farklı bir gramer kitabından yararlanıyorum. Kurstan bağımsız olarak da epey emek verdim yani.

- 2 gün önce öylesine yökdile gireyim dedim, beklediğimden çok iyi geçti. Sorular yayınlanmış, 75 civarı bir puan alacağım büyük olasılıkla.

- Sınıf biraz kalabalık, 13-14 kişi. Kimseyle kişisel bir sorunum yok ama yarısı falan daha başlangıç düzeyindeki şeyleri bile bilmiyor. Herhangi bir sınav yapılmıyor, parayı veren kur atlıyor.

- Haftada 6 saat ders oluyor. Derslerden aşırı sıkılmaya başladım özellikle son 1-2 ayda. Her derse 10-15 dk geç giriyorum, yanda ekşide falan takılıyorum. Haftanın 6 saati böyle gittiği için kendim tekrar da pek yapmıyorum, duolingo-rosetta stone falan bakıyorum sadece ekstra.

- 3 saatlik derste işlenen konuları tek başıma 1 saatte halledebilirim gibime geliyor. Geri kalan sürede tekrar yapabilirim. Kitap da, kitaptaki ses kayıtları-videolar da elimde var. İnternette bir ton kaynak var zaten. İngilizceyi de kendi başıma öğrenmiştim.

- Alternatif olarak yine indirimle 220 tl'ye gelen başka bir kurs var. Ona geçebilirim. Daha az kişi oluyor sınıflarda.

 
kursa ihtiyacınız yok ve sevmiyorsunuz.bırakın vermeyin para duolingo dewam


  • ala09  (02.03.21 23:56:16 ~ 03.03.21 00:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.