[]

Bu siteler nasıl para kazanıyor? Bu kadroyu nasıl döndürüyor?

Zaman zaman takip ettiğim birkaç instagram hesabı ve o hesaplara bağlı siteler var.

Mesela girisimcikafasi.com, paratic.com, ceotudent.com vb. girişimcilik üzerine yazılar paylaşan sayfalar. Ya da farklı sektörlere hitap eden orta düzey ziyaretçisi olan siteler.

epey de kalabalık bir editör kadroları var. Yani para verip insanlara yazı yazdırıyorlar.

Bu sayfalar görünüşte çok reklam da almıyorlar (paratic alıyor gerçi), ama yani sadece google adsense ya da admatic ile bu kadroyu döndürecek gelir elde edebiliyorlar mı?

Alexa ranklerine de baktım merak edip. Girisimcikafası mesela epey ortalama.

Nasıl para kazanıyorlar?

 
öncelikle yapmış olduğunuz kabulde hata var. editörlere para verdiklerine emin misiniz? sağda solda ücretsiz yazı yazıp, tutarsa daha büyük sitelerde/yayınlarda para karşılığı yazı yazmayı hedefleyen, yani bir nevi kendi reklamını yapan bir dolu insan var etrafta. yazarlara para vermiyor olmaları çok büyük ihtimal.

bunun yanında sizi yönlendirdikleri bazı yerlerden referral ile para kazanıyor olabilirler. mesela paratic üzerinden finans verilerine bakarken, bir işlem yapmak için al/sat vs birşeye tıkladığınızda sizi başka bir siteye yönlendiriyor mu? sizi bu diğer siteye gönderdiği için, diğer siteden bir komisyon alıyordur. hatta daha da ötesinde, ilk girdiğiniz site bu diğer sitenin malıdır. kendi asıl işleri için reklam yaptıkları bir mecre olmuş olur.

bir de adblock vs programlar kullanıp, reklam görmediğiniz için acaba sitelerde reklam yok mu sanıyorsunuz?
  • co2s2  (02.03.21 15:55:21) 
girisimcikafasi adli bos beles sayfanin 738 bin instagram 327 bin linkedin takipçisi varmış. (diğer sosyal mecralara bakmadim) Bu takipçi sayıları hafife alınacak sayılar değil.

bionluk.com şuradan mesela emeğin ne kadar ucuz olduğunu görebilirsiniz. her editör maaşlı sigortalı ofis elemanı değil yani.
  • dr doofenshmirtz  (02.03.21 20:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.