[]

Bankacılara sorum var! Şirket'e limit tanımlama

%51 ortağı olduğum AŞ'ne çalıştığımız banka limit açmıyor gerekçe olarak benim şahsımın 7-8 yıl önceki yasal takipleri gösteriyor hatta hala 2 tanesi aktif gözüküyormuş. %49 ortağın sicili düzgün. (Ben sadece bir banka ile çalışıyorum onda da düşük limitli kredi kartı odeabank)

1M'ye kadar gayrimenkul ve otomobil ipotek edebiliriz ama bununla bile işlem yapmıyorlar. Yani riskli görülüyorsak da ipotek çözülebilir diye düşünüyordum ama o da olmadı.

Kullanacağımız bankacılık ürünü de TEMİNAT MEKTUBU. Bir ihale için gerekti. Yani kredi-kredi kartı vb bir şeye ihtyacımız yok.

Bu sebepten başka bankalara başvuracağım. Sizce hangi bankaya gitmeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

 
Bu tür sıkıntılarda en rahat banka olarak denizbank ile çalıştım, etrafımda da daha önce icra dosyası olmasına rağmen kredi vs. işlemleri için denizbank'a gidip ret yiyen insan sayısı çok azdır. Sizi şu an ret eden baka hangisi bilmiyorum ama denizbank'ı deneyin derim.


  • synax  (02.03.21 12:47:07) 
kredi ile teminat mektubunun limitleri/teminatları arasında pratikte fark yok. sizin şirket olarak kredi limitiniz yoksa, teminat mektubu için de limitiniz yok demektir. bankalar ikisini de risk olarak görüyorlar. o yüzden kredi vermeyen, teminat mektubu da vermez. iki sorum/önerim var:

1 - çok çok zor ama alacağınız teminat mektubu miktarını nakit olarak gösterme şansınız var mı? genelde atlanır, üzerinde pek düşünülmez ama ihalelerde teminat miktarı, nakit olarak da verilebilir.

2 - gireceğiniz/alacağınız ihalenin konusu ile ilgili olarak sıklıkla iş yapan banka şubelerine gitmenizde fayda var. her bankanın her şubesi her işten, her sektörden anlamaz. lokasyonlarının getirdiği avantajlarla bazı sektörlere/işlere daha hakim olurlar. örneğin denizcilik ile ilgili kredi ve teminatları ankara'daki bir banka şubesinin bilmesi mümkün değildir ama istanbul'da tuzla'daki ya da karaköy'deki şubeler daha iyi bilir.
  • co2s2  (02.03.21 15:39:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.