[]

ttnet ultranet'ten hipernet'e geçiş

ttnet ultranet sınırsız 16mbps kullanıyorum. hipernet sınırsız 16mbps'ye geçiş yapmayı düşünüyorum. modemim adsl modemdi. yeni alacağım modem ne olmalı? bir diğer sorum da, adsl - vdsl - fiber'şn farkları ne? hipernet bunlardan hangisine tekabül ediyor?




 
Hocam google’a “ttnet hipernet” yazınca ilk sayfanın ilk cümlesinde fiber altyapı yazıyor kalın puntoyla.

Adsl: bakır kabloyla bağlantı. 0-16mbit arası destekliyor
Vdsl: bakır kabloyla bağlantı. 16-100mbit arası destekliyor.
Fiber: fiber kablo ile bağlantı. 0-1024mbit(1gigabit) arası destekliyor.

Modemi arkasında “wan” girişi olan fiber destekli bir modelden alacaksınız. Satın alacağınız hızı destekleyecek modem olmalı. Atıyorum siz 1 gigabit (1024 mbit) fiber internet bağlattınız. Modeminiz 300 mbit destekliyorsa, size 300 mbit hız sağlanır.
  • Unde bach canim  (02.03.21 15:13:58) 
işte, işin garibi, ttnet müşteri temsilcisinin söylediği tam olarak şuydu: "sizin orada hipernet altyapı gözüküyor, vdsl modem almanız lazım". bu yüzden anlayamadım tam ne yapmam gerektiğini. sanırım gidip yüzyüze sorsam daha doğru bir sonuca ulaşacağım.


  • silent enigma  (02.03.21 18:28:19) 
Hocam zaten çoğu vdsl diye satılan modem fiberi destekliyor ve 300 mbit oluyor standart kalitede yeni modemler. Yani 300 mbit üstü internet almayacaksanız piyasadaki çoğu vdsl yazan modem iş görecektir. Sadece fiber desteklediğinden emin olun. Para çok sorun olmazsa da asus tercih edin.


  • Unde bach canim  (02.03.21 19:16:54 ~ 19:48:37) 
tamam, öyle yapayım, çok teşekkürler :)


  • silent enigma  (02.03.21 19:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.