[]

Arçelik ilk kullanımda bozuk çıkan ürün

Bu akşam Arçelik mağazasından çay makinesi ve telve kahve makinesi aldık. Eve geldik çay makinesi kutusundan başka bir çay makinesi çıktı. Kahve makinesinin su haznesinin su doldurmamıza rağmen su yok uyarısı veriyordu. Haznesinin su sızdırdığı fark ettik. Hiç kullanamadık. Moraller sıfır. Çok beğenerek aldığımız iki üründe de hayal kırıklığına uğradık.
Çay makinesi değiştirilir neyse de kahve makinesini açıp denediğimiz için iade almamazlık yaparlar mı? 14 gün tüketici cayma hakkı ile iade alınacağı yazıyor sitesinde. Servise gönderelim derlerse en az 14 gün dönmezler bu hakkımız varsa da yanmış olur diye düşünüyorum. O yüzden sıfır bir ürünle değiştirmelerini isteyeceğim. Hevesim kalmadı yemin ederim... Daha önce benzer bir olay yaşayan var mı?



 
Mağazadan görerek alınan ürünlerde 14 gün cayma hakkı olmaz. Sitesinde yazan şey online alışverişler için geçerlidir. Kanun bu şekilde.

Eğer sitesinde yazan şey mağazadan alınan ürünleri kapsıyorsa (tamamen satıcının inisiyatifinde olan bir durum) iade edebilirsiniz.

Cayma hakkı ayrı bir konu. Ürünler ayıplı ise zaten iade edilebilir. Cayma "gerekçe göstermeden iade" hakkını tanımlıyor ve dediğim gibi uzaktan alışverişlerde geçerli sadece.
  • himmet dayi  (01.03.21 23:48:01) 
Ayıplı ürünü değiştirmek zorundalar. (Daha doğrusu, değiştirmek/tamir etmek/parasını geri vermek seçeneklerinden birisi). Genelde tamir edeceğiz diye süründürüyorlar ama arçelik ne yapar bilmem.


  • firez  (02.03.21 00:15:13) 
İlk 6 ay içinde ortaya çıkan kusur, üretimden iribaren var kabul ediliyor. Sıfır ile kontrol ederek değiştirmek istediğinizi ifade edin. Yokuşa sürerlerse hakem heyeti ile halledeceğinizi, firmaya bilir kişi vs ücreti kilitleneceğinı ekleyip ikna edin.


  • baal  (02.03.21 05:55:00) 
Firez, baal +1

Bu haklara seçimlik haklar deniyor. İster onarma yoluna gidersiniz, isterseniz aynısıyla değişim yoluna, isterseniz ayıp bedeli miktarınca para iadesi, isterseniz de sözleşmeden dönme yani komple para iadesi.

Genelde firmalar hemen servise gönderin derdine düşer. Oysa burda seçim sizindir.
  • jamiro  (02.03.21 10:29:55) 
Arçelik bu konularda çok iyi. Mağazaya götürün ürünleri. Çay makinesi kullanılmadığı için hemen yenisini verirler. Diğerini servise gönderirler 3-4 gün içinde gelir o da. Öyle 2 hafta falan bekletmiyorlar.

Aynısı geçen sene çaycıda başıma geldi. Alıp gönderdiler, 3 gün sonra yenisi geldi evime.
  • aynabugusu  (02.03.21 14:25:32) 
Çay makinesini değiştirdiler. Kahve makinesini kontrol edip test ettiklerinde çalıştı. İlk kullanımda su haznesinin parçalarının tam oturmamasından kaynaklı olabilir dediler. Mağazada tekrar tekrar denedik sorun çıkmadığı için değişim yapamayız dediler. Evde denedik şimdilik bir sıkıntı yok. Cevaplar için teşekkürler :)


  • titanyum  (03.03.21 01:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.