[]

SSD takılma süreci

Ne kadar sürer? Yapacak kişinin başında beklemeli miyim?

8 yıllık bilgisayara ssd takılıp içine windows kurulacak sürücüler vs kasılacak işte. Ne kadar sürer?

Başında bekleme sorusunun sebebi, götüreceğim kişi benim bir iş arkadaşımın bilgisayarcısı, babamı ona yönlendirmiştim ve babamın eski bilgisayarının harddiskini aylar oldu hâlâ iade etmedi. Kıllanayım mı?

 
Maksimum 1 saat diyorum. İşi bilen biri yarım saatte bile teslim eder.


  • himmet dayi  (01.03.21 22:36:48) 
Laptopsa sırf içini açması ve kapatması yarım saat sürebilir. Windows artı sürücüler de 1-1,5 saate kadar sürebilir. Bence ortalama 2 saatlik bi işlem. Başında biri dikilse yarım saat bi saat de gerginlikten gitse 3 saati bulur.


  • Kahir ekseriyet  (01.03.21 22:43:50) 
Eski bilgisayarın hard diski ile konuyu bağlayamadım ama bence killanmalisin. Ssd takmak 1-2 saat sürer max bu arada.


  • smurfsmurfsmurf  (01.03.21 23:08:35) 
@smurfsmurfsmurf

Babamın eski bilgisayarının harddiskini kaybolan dosyaları bulabilir misin diye onda bırakmıştık, bulabilirim demişti ama belki 8-9 ay oldu hâlâ bakamadım edemedim vs deyip duruyor. Onun için sordum.
  • 1bir1bir1  (02.03.21 00:21:58) 
Ben aynı işlemi yaptırdım 1.5 saat civarı sürdü. Yukarıdaki harddisk hikayesinden anladığım kadarıyla adam kolpa biraz başkasını bulurdum ben olsam


  • mg3929  (02.03.21 08:52:12) 
Başkasına git. İyi kötü bilgisayar tamir işi yapan ve dükkan açan her bilgisayarcı bunu yapar zaten.


  • istanbul gecesi  (02.03.21 12:11:08) 
laptop un modeline göre ssd takma süresi değişebilir. dell için klavye, ön kapak, arka kapak, iç bilmem neler derken takması en az yarım saat sürebiliyor. ama toshiba da harddisk bölümü arka tarafta ve 2 vida sökerek ulaşılabiliyor buraya, eskisini söküp yenisini takmak 3 dakika sürer.

ondan sonra windowsun ve sürücülerin kurulması ve kısa bir test yapılması gerekiyor. o da 1- 1,5 saat arasında sürer diye düşünüyorum.

heriften kıllanıyorsanız, hacı şu harddiski söküp bana versene hemen dersin. onu alıp gidersin. eski verilerine ulaşamamış olur böylelikle. onun dışında driver veya windows kurulurken içine casus program vs. yükler mi diye başında bekleyeyim diyorsanız boşuna beklemeyin. yüklerken anlamazsınız zaten.
  • yemrem  (02.03.21 12:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.