[]

ev sahibi + kiracısı olanlara sorum

1 yıldan fazladır evinizde oturan kiracı size 2 ay önceden, abi ben evi boşaltmayı planlıyorum 2 ay sonra boyası badanasını yapılmış şekilde bırakacağım sana dese yok kardeşim sözleşme şu tarihe kadar ben kiramı isterim diye peşine düşer misiniz? yani bu işin usulü nedir ben bilmiyorum sözleşmem kasımda ama evi kapatmayı planlıyorum pandemide evimden bile çıkamadan tek yaşamak boşa kira vermek gibi geliyor, ailemin yanına yerleşip para biriktireyim diyorum ama ev sahibine olayı nası anlatacağımı bilmiyorum. ev sahibi adam da standard sorun çıkarmayan bi adam bu arada onu da zor durumda bırakmak istemem. kendisi bulunduğum ilde yaşamıyor bayaaa uzakta.




 
Bizimkisi dese ok derim. 2 ay uzun ve yeterli bir sure.

cogu kisi yeni bir kiraci bulana kadar kirani odemeni isteyebilir.
  • fakyoras  (01.03.21 20:15:12 ~ 20:15:27) 
sozlesme genelde 1 yillik olur (ozellike belirtilmedigi surece), bu sureyi astiysan zaten artik aylik olarak yenilenir. 2 ay ideal bi surec ev sahibi icin


  • try again fail again fail better  (01.03.21 20:33:17) 
Peşine düşmeyiz. İki ay önceden söyledi, daha napsın deriz. İyi niyetine inanırız. Rahat olabilirsin.


  • jalapeno  (01.03.21 20:52:40) 
durumunu güzelce izah ederse art niyet yoksa -ki daha önce gayet art niyetli bir duyuru okumuştum burada- yarın çıkıyorum dese eyvallah derim. kimseyi zor durumda kalacak şekilde sık boğaz etmem/edemem. 2 ay önceden haber verirse ona göre kiracı bulmaya çalışırım iyi olur tabii ki.


  • naksidil  (01.03.21 21:04:38) 
Salarım ben ya, kim olsa salar. Yemişim sözleşmesini. Öyle kiracı herkese nasip olmaz, neler var. Adam ev sahibini bastırıyor...


  • Arthur Dayne  (01.03.21 23:21:39) 
Allah razı olsun derim. Böyle kiracı bir daha zor bulunur.


  • Evocati  (02.03.21 09:17:19) 
ev sahibi ve kiracısı olan biri olarak, hayır, peşine düşmem, her halükarda ben karlıyım. yapacağım tek pazarlık, yeni kiracı bulmak için senin çıkmanı beklemeden evi gösterebilmek olur. bununla ilgili olarak da seni bozmayacak şekilde gün ve saat konusunda seninle anlaşırım. anlaşamıyorsak (çeşitli nedenlerle müsait değilsindir yabancı istemezsin evinde falan) yine sorun etmem.


  • selam  (02.03.21 09:21:28) 
problem olmaz, ev sahibine de pandemi nedeniyle maddi olarak kayip yasadiginizi anlattiginizda anlayisla karsilayacaktir. 2 ay zaten yeni kiraci aramaya baslamasi icin yeterli bir sure.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (02.03.21 09:22:36) 
Kiracıyım/bir süre kirada evimiz vardı sonra sattık. Ben son evimde 15 gün önceden haber verdim sorun olmadı. Çünkü 1900 TL kirası olan ev 2700'TL 2 günde gitti.

Ev sahipleri bu durumu kira artışı için fırsat olarak gördüğünden sorun olmaz. 2 ay çok ideal bir süre. Merak etme zor durumda kalmaz. Depozito iadesi yapmayacaksa son ay ücretsiz otur şimdiden onun pazarlığını da yap.

Şu anki kiram 1700 TL, evden çıkıyorum desem ev sahibi sevinir çünkü 2200 TL civarında sahibinden.com'daki ilanlar.
  • Lethe  (02.03.21 09:52:50 ~ 09:55:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.