[]

Dövme tasarimi

Merhaba, bir dovme yaptirmak istiyorum ama tasarim yapilmasi lazim. 3-5 farkli dovmeciden fikir/tasarim almak istiyorum cunku aklimdakini gidecegim ilk dovmeciden begenecigimi dusunmuyorum. Tabi kimin tasarimini begenirsem ona yaptiracagim, tasarimi alip baskasina yaptirmak yok.

Neyse, boyle bir durumda ne yapmam lazim? Yani sonucta cizmeye vakit harcanacak vs. bir karsiligi olmasi gerekli.
Bunun ortalama ucreti nedir? Kafamda canlandirdigim seyi cok kaba hatlariyla betimleyebilirim, yani yaraticilik, tasarim kismi onemli olacak.

 
kaporayı tasarım için alıyorlar zaten. ort. 300 tl gibi bir miktara dediğini yapabilirsin.

Edit:
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazıyorum.
Barış Yeşilbaş, Biçem Şinik ve Ahmet Cambaz'la çalıştım. İstediğim tasarımı anlattım, ücrette anlaştık. Kaporayı yatırdım. Gittiğimde Barış'ın çalıştığı tasarımı sevmedim yeniden çalıştı yine olmadı. Diğerlerindekileri sevip yaptırdım. Burada "tasarımı çıktı olarak alacağım" dersen durum değişir, ancak "onlar tasarıma çalışsın beğenmezsem yaptırmayacağım" diyorsan kapora karşılığında yaptıkları şey zaten. Randevunu alırsın, kaporanı ödersin, tasarım içine sinmezse "bye" der başkasına çizdirirsin. vs vs..
Mailden gelsin ben göreyim vs. şansın yok, ya o an ok der yaptırırsın, ya da olmadı deyip iptal ettirebilirsin.
  • lcha  (01.03.21 16:37:45 ~ 16:57:24) 
dövmede ücreti belirleyen; tasarımın ne kadar detaylı olduğu, boyutu, bir de dövmecinin piyasada isim yapmış olup olmaması vs gibi etkenlerdir..

bunları bilmeden bir yorum yapılamaz, özellikle ücret konusunda. dövmecinin tasarıma ne kadar ücret talep edeceğini zaten kimse bilemez.

soyut olarak bir takım betimlemeler yapacaksın ve senin hislerini algılayıp, kafanı okuyup sana görünce vurulacağın bir tasarım ortaya çıkaracak :) benim kişisel tecrübelerime dayanarak söyleyebileceğim, olmayacak işler peşindesin.
  • ghostinthemech  (01.03.21 16:46:52) 
Ben İlhan Bilir’e yaptırdım. Dövmemi yaptıracağım güne kadar görmedim :D o gün gittim, dövmenin üzerinde biraz oynadık, bazı yerleri değiştirdik sonra hemen yaptı dövmeyi. O yüzden bu dövmeyi bu kişi yapar denilebilecek biri daha uygun gibi.

Herkes aynı değildir tabii. Öncesinde gösterenleri bilmiyorum. Ben kafamda İlhan Bilir anca yapar diye netleştirmiştim.
  • jazzabel  (01.03.21 17:21:37 ~ 17:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.