[]

Hakemlik Başvurusu Nasıl Yapılır? Lisans Nasıl Alınır?

Merhaba yaşım 24 neredeyse 25 olacağım. Alt yaş gruplarında amatör kümede top oynadım senelerce ilkokuldan u19 seviyesine kadar. Üniversite zamanı bıraktım topu sanki topçu mu olacaksın dediler...

Neyse şimdi gönlümden hakemlik yapmak geçiyor. Acaba nedir bu işin oluru, nasıl yapılır başvurusu merak ediyorum. internet üzerinden mi oluyor yoksa bunun okulu var da oraya mı müracaat etmek gerekir bilgisi olan sözlükteki hakem arkadaşlar destek olabilir mi acaba belki bu sözlükten de bir Collina çıkar. Ne dersiniz?


 
24-25 yas olarak biraz gec sanki. Kurs bolumunu geciyorum cunku bizim okula ozel kurs acip okulda kurs vermislerdi. Dersleri fifa kokartli hakemler veriyordu, normalde oyle olmuyordur sanirim.

Kursu tamamlayinca kosu testine giriyorsun (eskiden anadolu hisarindaydi antremanlar, en son kucukyali diye duydum ama o da 3-4 sene oncesi). Sonrasinda en alt kumeden baslayarak yan hakemlige basliyorsun. Cok zor bir sey degil ama alt liglerse verilen para cok cok az, en f/p olani 2. Ligdi galiba (super lig, 1. Lig, 2.lig), mac basi yan hakemlere 900tl veriliyordu 5 sene once. Alt liglerde kufur filan da cok cok oluyor, dayak pek olmuyor. Konustugum hakemlerden 1-2 tanesi fiziksel bir sey yasamisti. (O da dayak degil)
  • fakyoras  (01.03.21 16:58:58 ~ 17:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.