[]

Bu yazılımcılar niye bu kadar cok kazanıyor

Ya da öyleymiş gibi Bir hava mı yaratıyorlar?




 
Üreten insan için normal kazanıyorlar. Memur oturarak o parayı alabiliyor.


  • horowitz  (28.02.21 22:41:48) 
Bence az bile kazanıyorlar. Eşim yazlımcı. şu an toplantıda mesela. Pazar akşamı 22:42de hala toplantıda. Çok çalışıyorlar benim gözlemlediğim.


  • suicides underground  (28.02.21 22:42:55) 
yazılımcılar çok kazanıyor çünkü yapılan iş çok karlı. insan maliyeti dışında bir maliyeti yok ve sonsuza kadar ölçeklenebiliyor. yani mesela atıyorum domates yetiştireceksin, tarlanın kapasitesi kadar domates satabilirsin ancak. ama iyi bir yazılım yaparsan milyonlarca hatta milyarlarca insan kullanabilir ve her birinden para kazanabilirsin. gerekli olan altyapı da sonsuza kadar ölçeklenebiliyor. yani iş çok ama çok karlı olduğu ve büyüme potansiyeli artı sonsuz olduğu için yazılımcılar çok kazanmak zorunda.

ha bu arada çok kazanmıyorlar en azından türkiye'de, onu da kenara yazmak lazım. o da potansiyeli katma değeri yüksek yazılım işleri üretemediğimiz için.
  • roket adam  (28.02.21 22:56:31 ~ 22:56:53) 
en basit haliyle tamamen arz talep meselesi. her sektorde her sirkette limitsiz miktarda yazilim isi mevcut. ama bu isleri yapacak yazilimci(ozellikle kaliteli) yok. sadece turkiyede degil dunyada da bu durum gecerli. talep fazla arz yetersiz oldugu icin de fiyatlar yuksek.


  • crucio  (28.02.21 23:04:13) 
çok basit çünkü bu işi yapan az kişi var ve yazılım değerlenen bir iş kolu, ihtiyaç çok. arz/talep meselesi.


  • rose parks  (28.02.21 23:04:24) 
Yazılımcı çok geniş bir tanım. Maaş için alması gerektiği kadar yüksek almayan da var, asgarinin bi tık üstüne çalışan da var. Ama yapılan iş bazında, mesela wordpress'in kendisini yazan adam da yazılımcı, birine wordpress site kuran adam da kendine yazılımcı diyor. Bilgi/iş bakımından arada dağlar var.


  • plutongezegendegilmi  (28.02.21 23:12:38) 
@plutongezegendegilmi sizin mantikla baktigimizda windowsu yazan da yazilimci, uzerine program/oyun geliştiren de yazilimci :) is kolu farkliligi diyelim diyelim biz ona. Eger wordpress yazilimcisi bu sisteme plugin gelistirip ozellestirebiliyorsa amerikayi tekrar kesfetmenin anlami yok.


  • melancholia  (28.02.21 23:58:42) 
talep hala dengeye gelmedi. 10 sene sonra 6k'dan fazla(bugünün parasıyla) alanına imrenerek bakacaklar.


  • Anjelik  (01.03.21 00:04:32) 
Herkes kazanmıyor.
Bir kuzenim Avrupa'da çalışıyor, normal bir maas aliyor.
Bir kuzenim Türkiye'de calisiyor, İzmir'de 15 civari aliyor, üstüne sirketten hisse aldi.
Bu ikinci kuzenim aksam yatarken kod videoları falan izleyen, Amerika'daki müşteri sıkıntı yasadimi 11de bilgisayari açan biri.

Çalıştığım sirkette de yazilim isinde çalışanlar var, aksam 4-5 kapatiyorlar. Kisacasi herkes değil.

Diger konularda da herkesin dedigi gibi karli bir is, maliyeti fabrikalara göre az. Hâliyle normal.

Bir de düzgün yazılımcı bulmak kolay is değil. Herkesin yapacagi is de değil.
  • logisticsmanager  (01.03.21 00:16:41) 
Gelirlere dair aşağıda bir araştırmayı koydum. Türkiye şartlarında iş imkanlarının çok geniş olduğunu ben de söyleyebilirim. Türkiye, Avrupa, uzaktan çalışma, esnek çalışma, proje bazlı çalışma.. her türlü.

www.webtekno.com

Onlarca üniversitede bilgisayar/yazılım vb. mühendislikleri var ama yazılımda maaşlar hep yükseldi. Bölüm mezunlarının artması birşeyi değiştirmiyor (ben de bu konudan tereddüt ediyordum) çünkü bu iş gerçekten ZOR. Her mezunu bu işi yapamıyor. "Yetenek" bulmak çok çok zor. Yurtdışına giden çok oldu. İş alanı sürekli değişiyor/gelişiyor. Bİrkaç sene önce Java/.NET yazılımcıları popülerdi şimdi ML/AI; veri ve modelleme odaklı projeler çok revaçta. Gelecekte başka konular önde olacak.
  • Lethe  (01.03.21 00:18:12 ~ 00:26:14) 
arz - talep.


  • camussar  (01.03.21 00:35:26) 
Gorece olacak yeni bir sektor ve buyume trendinde. Buyudugu icin de iyi para uretiyor, bu da iyi maaslara sebep veriyor. Isinde iyi insan/kotu insan gorece olarak rahat farkedilebildigi icin sirketler iyi insanlara iyi para vermeye calisiyor. Rekabet oldugu icin tutmak icin daha cok para veriyorlar


  • fakyoras  (01.03.21 00:45:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.