[]

İkinci monitör olarak iPad?

Macbook'ta kod yazıyorum. Evde/ofiste değil de dışarıda kod yazdığım için ikinci bir monitör kullanmıyordum ama artık iyice ihtiyaç duymaya başladım, o yüzden taşınabilir usb-c monitörlere bakmaya başladım. Fiyatlar uçuk.

O parayı verdikten sonra ucuzundan bi ipad alsam, sidecar ile ikinci monitör olarak kullansam nasıl olur diye düşünmeye başladım. Deneyen var mı? Nasıl oluyor? Çözünürlük bebek gibi ama ekran boyutu biraz küçük, bir sorun olur mu?

Pro ya da air değil, düz 32gb ipad alıp geçeyim diyorum. Monitör hariç kullanmam muhtemelen.

 
ekran boyutu sorun olur. daha ucuza monitor alırsın büyük.


  • jelly bear  (28.02.21 18:01:19) 
@jelly bear, yanımda taşımak istediğim için zaten 16"'ten büyük ya da 1 kg'dan ağır monitör istemiyorum.

Aslında iki tane use case'im var:

1- Önceden yazdığım bi koda bakarak yeni kod yazmak (iki ekranda da bir text dosyası açık)

2- Frontend yazarken yazdığım değişiklikleri anında ekranda görebilmek. (bir ekranda text dosyası, ötekinde tarayıcı)

3- İki tarayıcıdaki farkları görebilmek (safari / chrome gibi, iki ekranda iki tarayıcı)

İlki çok yüksek ihtimal sorun olmaz ama ikincisi ve üçüncüsü için emin olamıyorum. Responsive falan olsun derken malum ekran boyutu önemli.
  • plutongezegendegilmi  (28.02.21 18:05:34 ~ 18:06:50) 
Çalışmasına çalışır da 9.7 inçlik iPad gerçekten çok küçük bu iş için. 12 inçlik iPad Pro'lar falan olsa hadi neyse. Kullanışlı olmayacağını düşünüyorum bir iPad sahibi olarak.


  • roket adam  (28.02.21 19:00:03) 
Ben bunu aldım.
Pilli bu model, enerjisiz de çalışıyor
tek kablo, thunderbolt 3

www.hepsiburada.com

hem macbook hem pc de kod yazarken kullanıyorum
yatay dikey işini de kendi algılıyor
bir de dokunmatik :)

bazen kod yazarken elle kaydırıyorum güzel oluyor
  • summatinyourteeth  (28.02.21 19:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.