[]

Online ders, tez yazma, spotify, youtube, netflix için uzun ömürlü laptop?

Kız arkadaşım için bir laptop gerekiyor fakat MacOS vs Windows konusunda çok kararsız kaldık.

Bende Macbook Air var, kendisi kullanımına aşina.
Fakat bugün bir Air almaya kalksa 10 bin TL ödeyecek. Başlıkta yazan işler için çok büyük bir para. Bunu SSD'li bir Windows ile yapabileceğini tahmin ediyorum.

Olay bütçede bitiyor tabii.
Taksitle Macbook alabilir, bunun getirileri şöyle olur diye düşündük.

+ sorunsuzluk
+ ikinci elde değerini koruması
+ iyi servis desteği

4 - 5 bin liraya aynı artıları sağlayan bir Windows bilgisayar olsa hemen alsın diyeceğim ama bu fiyata alacağı bilgisayar 3 - 4 yıl sonra muhtemelen sorun yaşatacak, servisi sıkıntılı olacak ve satmak istese değeri çok düşecek.

6 - 7 bin liraya iyi sayılabilecek bir Windows alsa üstüne az daha koyup Macbook almak daha mantıklı diye düşünüyoruz yukarıdaki artılardan dolayı.


Maaşı 6 bin'e yakın ve pek birikim yapamıyor. Durum böyle.
İşin içinden çıkamadık. Ne yapsak?

 
4800h işlemcili 1660ti ekran kartlı 16 gb ramli asus laptopu 8500 e falan rahatça bulacağınızı düşünüyorum bi 10 yıl da götürür sizi.


  • turbo sadık  (28.02.21 16:54:27) 
esasında çok da bir şey anlatmayan uzun bir pm attım, bir ara bakarsın.


  • uyku inadim inat  (28.02.21 17:38:04) 
Macbook air alıp 10 yıl kullanan arkadaşım var. 2012'de aldığım macbook'u 2019'da değiştirdim, ki günde 12 saat bilgisayar başında geçiren insanım. O zaman alırken maaşımın 6 katıydı yanlış hatırlamıyorsam, ama çok iyi bir tercihmiş, hiç pişman olmadım.


  • plutongezegendegilmi  (28.02.21 18:17:54) 
Macbook almak o paraya değer, taksitle alsın en temizi. düzgün bir windows laptop 6-7 bine gelecek. 2 seneye çöp olacak. ikinci el değeri de olmayacak. az daha verirsin, sıkışırsan satarsın direkt.


  • roket adam  (28.02.21 19:03:11 ~ 19:16:16) 
ne 4800h ı sakın. gerek yok.
iş laptopu bakacaksınız. mesela dell'in latitude, xps serisi gibi. googlelayın çıkar, böylece diğer kompenentler, cıvatalar somunlar çıtalar sağlam olacak.
sonu "u" ile biten bir işlemci pekala yeter, enerji sarfiyatı çok az olur, "h"da tam aksi olur.
intelin 8, 9, 10, 11 ile başlayan nesil işlemcileri ya da ryzen'in 3, 4, 5 ile başlayan nesil işlemcileri olsun.
"ips" ya da "va" tip ekran ve hd ya da fhd ekran olsun
harddiski, "Nvme m2.sata" cinsinden olsun
bunlarla zaten 7bin liraya ulaşıyor fiyat.
  • esref  (28.02.21 19:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.